Cum trebuie să ne protejăm vocea. Patrick McKeown: Pune stres la nivelul căilor respiratorii

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
cum trebuie sa ne protejam vocea - FOTO: Freepik@jannoon028
cum trebuie sa ne protejam vocea - FOTO: Freepik@jannoon028

Cum trebuie să ne protejăm vocea. Ce impact are faptul că doar vorbim asupra corzilor vocale.

Cum trebuie să ne protejăm vocea. Cine sunt persoanele cele mai afectate din acest punct de vedere.Cum trebuie să ne protejăm vocea. Protejarea corzilor vocale și a sănătății vocale este esențială pentru o varietate de profesioniști care depind de vocea lor în munca lor.

Fie că sunteți cântăreț, actor, profesor, conferențiar sau orator, menținerea sănătății vocale poate avea un impact semnificativ asupra performanței și a bunăstării generale. Un control adecvat al respirației este esențial pentru menținerea sănătății vocale.

Respirația profundă și controlată ajută la evitarea tensiunii inutile asupra corzilor vocale. Indiferent dacă cântați, vorbiți în public sau predați, este important să vă monitorizați nivelul de utilizare a vocii. Pauzele regulate pot preveni suprasolicitarea corzilor vocale.

Consumul de apă este crucial pentru menținerea corzilor vocale bine hidratate. Asigurați-vă că beți suficientă apă în timpul zilei.

Patrick McKeown, influencer și specialist în respirație, un pionier în antrenamentul respirației, a venit pentru prima dată în România, la invitația medicului Ela Bănică, traducătoarea în limba română a bestseller-ului "Avantajul Oxigenului" și expert în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială cu o vastă experiență în ghidarea creșterii faciale, dezvoltarea maxilo-facială, respirație, sforăit şi apnee în somn.

”Este foarte important pentru cântăreți, cei care au concerte, cei care folosesc vocea, nu doar cântăreții de muzică clasică, profesori, actori, profesori, cei care țin conferințe, să își protejeze corzile vocale.

Protejarea anatomiei contează foarte mult pentru că se pune stres la nivelul căilor respiratorii, mai ales faringiene, laringiene, dar este foarte important și din punct de vedere a sistemului nervos pentru că aici respirația influențează foarte mult sistemul nervos și aici vorbim de sistem nervos simpatic, parasimpatic și de felul în care putem influența sistemul nervos prin controlul respirației”, a spus Patrick McKeown, influencer și specialist în respirație, un pionier în antrenamentul respirației, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel