Invitat la Interviurile Dc News și DC Medical, medicul nutriționist Anca Hâncu a vorbit despre mâncare gătită, mai ales că în pandemie s-a stat mult acasă. ”Pâinea de casă poate fi foarte bună. Orice aliment poate fi foarte bun atâta timp cât este mâncat corect. Și cât lumea a stat acasă ar fi fost o perioadă utilă să gătim acasă, să învățăm să gătim cu cât mai multe legume, să mâncăm ordonat pentru că nu mai avem scuze stând acasă mult mai mult”, afirmă dr Anca Hâncu.
Iar cum mulți lucrează de acasă, online, nu se mai poate veni cu scuza că nu este timp. ”Acasă se poate face o ciorbă cu legume, o mâncare cu legume, nu mai e atât de greu. Aș propune tuturor să redescopere legumele cu toate variațiile lor, legumele de toate culorile, să aibă mese colorate, cu legume roșii, verzi, salate”, afirmă medicul nutriționist Anca Hâncu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.