Cum trebuie, de fapt, să te speli la subraț. Care este ingredientul din bucătărie care îți curăță axilele în profunzime

Monika Baciu |
Data publicării:
subrat - FOTO: Freepik@prostock-studio
subrat - FOTO: Freepik@prostock-studio

Cum trebuie, de fapt, să te speli la subraț. Ce greșeală ai făcut până acum.

Cum trebuie, de fapt, să te speli la subraț. Un expert în igienă spune că ne spălăm greșit la subraț, iar astfel murdăria persistă. Un expert în igienă a explicat că vă spălați greșit la subraț, iar dacă nu folosiți un săpun și o metodă specifică, este posibil ca deodorantul de ieri să fie încă ascuns sub axile.

Cum trebuie, de fapt, să te speli la subraț

Un duș sau o baie plăcută îți poate începe dimineața cum trebuie sau îți poate încheia seara liniștit. Dar știați că există o parte a corpului pe care probabil că o spălați greșit fără să vă dați seama? Dacă ai impresia că axilele tale sunt foarte greu de curățat sau de împrospătat, este probabil pentru că faci totul greșit, potrivit unui expert în igienă.

Mult îndrăgita vedetă de pe internet ”Madame Sweat” a explicat într-un videoclip TikTok că spălarea subrațului într-un mod lipsit de strălucire ”cu un săpun floral” nu este suficient de bună - ea poate chiar ”garanta că vei avea încă deodorantul de ieri pe tine”.

Ea a subliniat că, dacă ai ”păr la subraț”, atunci ”trebuie neapărat să insiști pentru a scăpa de deodorantul de ieri”. Madame Sweat a împărtășit apoi ingredientele pe care ar trebui să le conțină un ”săpun antibacterian bun”, printre care oțetul de mere, sarea și cărbunele, potrivit Mirror.

Vezi și: Care sunt etapele unei răceli. Ce poți să faci să îți treacă mai repede

Ce provoacă mirosul neplăcut al axilelor

Există un mod corect și unul greșit de a te spăla la subraț, iar acesta poate face diferența în ceea ce privește cât de mult miroși. Cu toții am avut acele zile în care subsuorile noastre nu miros toxmai plăcut, dar ceea ce poate nu realizezi este că transpirația, în sine, este inodoră.

Lucrurile încep să miroasă urât atunci când transpirația interacționează cu bacteriile de pe piele, care se pot acumula cu adevărat atunci când sunt prinse în porii înfundate, explică Joshua Zeichner, MD, un dermatolog certificat în New York City.

”Bacteriile de sub brațe, cunoscute sub numele de corynebacterium, descompun transpirația și contribuie la dezvoltarea mirosului corporal. În timp, transpirația, murdăria, uleiul și antiperspirantele se pot acumula în zona axilelor. În unele cazuri, acest lucru poate duce la iritații, inflamații și întreruperea barierei cutanate.

Unii consideră că acest lucru poate altera, de asemenea, microbiomul pielii de sub brațe, care poate fi perturbat atunci când bariera pielii devine inflamată, ceea ce duce la o creștere excesivă a unor forme specifice de bacterii”, spune el.

Vezi și: Cum poți scăpa de mătreață. Metode pentru a elimina mătreața excesivă

De ce doar deodorantul nu este suficient pentru a elimina mirosul neplăcut

Pentru multe persoane, un produs de curățare obișnuit ar trebui să fie de ajuns pentru a îndepărta transpirația urât mirositoare - atâta timp cât aveți grijă să frecați zona de sub brațe și să aplicați un deodorant sau un antiperspirant înainte de a pleca la plimbare.

Dar dacă ai o mulțime de resturi pline de bacterii care stau prin preajmă și îți înfundă porii, atunci deodorantul (care este practic un parfum pentru subsuori) și antiperspirantul (care blochează glandele sudoripare pentru a reduce transpirația) nu sunt suficiente.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic la restaurant. Riscurile pe care le poți evita dacă gătești mai mult acasă

Cum să elimini mirosul de subraț acasă, spălându-ți eficient axilele

Sunt mai mulți pași de urmat pentru a preveni apariția mirosului neplăcut. Deoarece mirosul de subraț apare atunci când transpirația și bacteriile interacționează, cheia pentru a-l elimina este, pur și simplu, să ataci bacteriile - ceea ce înseamnă să folosești un fel de agent antibacterian sub brațe.

”Dacă folosești un săpun floral, nu te va ajuta. În cazul cuiva care are mult miros corporal ai nevoie de ceva puțin mai puternic. Eu fac un săpun cu sare și oțet de cidru de mere nu trebuie să îl folosiți pe acesta, dar căutați ceva care să fie antibacterian”, spune Futher.

”Antibacterian” sună ca un cuvânt înfricoșător, dar nu este. Gelurile de corp antibacteriene nu folosesc aceleași concentrații de ingrediente pe care le găsiți în săpunul de vase antibacterian, de exemplu.

Aceste formule includ ingrediente cum ar fi cărbunele, uleiul de trandafir și extractul de grapefruit care elimină delicat bacteriile care cauzează mirosuri. În plus, acestea sunt asociate cu agenți tensioactivi blânzi și ingrediente hidratante, astfel încât pielea dvs. să rămână curată, potrivit Well and Good.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel