Nutriționistul Ligia Pop aduce în atenție un aspect important legat de organizarea meselor de Paște, și anume gestionarea cantității de mâncare în funcție de numărul real al invitaților. Ea subliniază că, de multe ori, se întâmplă ca un număr mai mic de rude să apară la masă decât s-a estimat inițial, dar pot apărea și mai mulți invitați decât s-a anticipat. Pentru a evita risipa de mâncare și pentru a reduce stresul asociat pregătirii meselor în exces, Ligia Pop recomandă ca gazdele să contacteze invitații înainte de eveniment pentru a confirma prezența acestora sau să pregătească cu anticipație 1-2 porții de mâncare în plus.
Această abordare permite gazdelor să se asigure că pregătesc cantitatea potrivită de mâncare, evitând, astfel, prepararea în exces și risipa de alimente. Ligia Pop încurajează, de asemenea, să se planifice atent meniul și cantitățile pentru a se asigura că se consumă doar cât este necesar și că nu se irosește mâncarea.
”Toată lumea știe, în general, cam câte rude așteaptă. De multe ori, multe rude nu apar și, în același timp, pot apărea mai mulți invitați decât am preconizat.
Să sunăm înainte să ne asigurăm că avem respectivii invitați. Sau să fim singuri că mâncăm atât cât ne stabilim, știind că nu trebuie să pregătim mâncare în plus pentru alți invitați”, ne-a spus Ligia Pop, în exclusivitate pentru DC Medical.
În ceea ce privește resturile de mâncare care rămân după masa de Paște, Ligia Pop sugerează că acestea pot fi refolosite și transformate în alte preparate. Mulți oameni aleg să recicleze mâncarea rămasă nemâncată, transformând-o ulterior în alte feluri de mâncare. Această practică nu numai că reduce risipa alimentară, ci permite și valorificarea completă a resurselor disponibile și prepararea unor mâncăruri noi și delicioase din resturile de la masa festivă.
”Ulterior, mâncarea se poate refolosi. Mulți oameni reciclează preparatele care au rămas nemâncate, le pun la frigider și apoi le transformă în alte feluri de mâncare”, ne-a mai spus Ligia Pop, în exclusivitate pentru DC Medical.
Aceste practici nu numai că contribuie la protejarea mediului înconjurător, ci și la menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.