Cum stabilim o relație sănătoasă cu mâncarea. Alimentele, tratament pentru corp. Cori Grămescu: Așteaptă momentul perfect să se alinieze astrele

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
cum stabilim o relatie sanatoasa cu mancarea - FOTO: Freepik@nensuria
cum stabilim o relatie sanatoasa cu mancarea - FOTO: Freepik@nensuria

Cum stabilim o relație sănătoasă cu mâncarea. Care sunt obiectivele pe care trebuie să ni le stabilim în momentul în care apelăm la o dietă. 

Cum stabilim o relație sănătoasă cu mâncarea. Despre toate acestea a vorbit Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, în cadrul emisiunii Pastila de Sănătate, moderată de Georgiana Ioniță Toader, la DC MEDICAL și Spectacola.

Mulți consideră că dieta este ceva restrictiv, însă ea trebuie să fie ”un stil de viață”, deoarece o alimentație echilibrată ne ferește de multe dintre problemele de natură medicală.

Celebrul nutriționist a scris o carte - manual, cu sfaturi și exerciții practice, prin care vine în ajutorul celor care duc o luptă nesfârșită cu kilogramele în plus, cu dietele restrictive, cu lipsa de energie și, extrem de important - cu lipsa de încredere în sine. 

”Tot drumul acesta pentru o relație stabilă, sănătoasă cu mâncarea, o viziune sănătoasă despre propria persoană, un moment în viață în care ajungi să îți fie bine, să te simți bine cu tine pentru mine nu a venit deloc ușor. Foarte mult din cariera mea profesională, mai ales în anii de început, în primii 7-10 ani, erau o căutare de soluții pentru mine.

Am avut nevoie de foarte mult timp să citesc, să studiez, să fiu foarte încrezătoare în ceea ce le prezint celor din comunitatea mea. Tot ceea ce am pus în carte, vine dintr-o experiență personală, dar vine și cu foarte mult studiu.

Am pus în carte exerciții care să le ajute pe cititoare, pentru că este o carte scrisă cu precădere pentru femei, să le ajute să se clarifice. Se vorbește prea mult despre nutriție înainte de a se vorbi despre valori personale, despre imagine de sine, despre dorințele noastre fundamentale”, a explicat Cori Grămescu, nutriționist în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe de la DC Medical și Spectacola.

Vezi și: Greșeala uriașă pe care o faci când folosești și gătești uleiul. Cel mai nesănătos ulei. Anca Ioniță: E nociv. Efect negativ asupra sănătății

Motivația, importantă în diete

Cori Grămescu a explicat cât de importantă este motivația, dar și imaginea pe care o avem despre propria persoană în diete.

”Dacă ai o ancoră puternică în aspectul fizic, dar din diferite motive simți nevoia să fii admirată, să te vezi frumoasă, vine dintr-o anumită nevoie de validare. Pe la 20 și ceva de ani, aveam o imagine despre mine până la vreo 35 de ani și apoi exista un vid existențial.

E foarte important să înțelegem din ce ne tragem energia pentru aceste procese de schimbare. Unii oameni au o ancoră în aspectul fizic, alții în sănătate, alții au o ancoră în a se feri de boli, alții în a se simți puternici sau să aibă suficientă vitalitate

E foarte important să avem această claritate, să știm de ce facem eforturile în direcția schimbării alimentare. Abia apoi putem trece prin efortul de organizare, ce mâncăm, cum combinăm, sezonalitate. Dar astea vin abia după ce înțelegem de ce vrem să facem această schimbare.

Motivația are două părți: este motivul și DE CE-ul, dar în planul cel mai important este acțiunea. Nu ne putem menține motivați dacă nu acționăm.  Nu poți să stai pe scaun și să zici ”vreau să mă trezesc motivat”.

Vezi și: Tromboza venoasă profundă, afecțiunea gravă care poate ucide. Diagnosticul, dificil. Simptomele, ușor de confundat

Motivația se întreține ea însăși prin acțiune, nu prin a sta să ne gândim la tot felul de lucruri. Motivația se întreține doar din acțiune.

Mai este un factor care omoară motivația, și anume perfecționismul. Cea mai mare luptă a mea cu clientele se desfășoară în două direcții. Una este să le temperez pe cele care sunt super-avântate și vor să le facă pe toate o dată, cele care vor să se transforme într-o versiune super woman a lor foarte repede, fără să se gândească la cum păstrăm ritmul acestor schimbări.

Cea mai mare parte a clientelor mele rămân într-o stare de paralizie pentru că încep să se gândească prea mult la lucruri. Vor să aștepte momentul perfect în care o să se alinieze astrele. Nu va exista niciodată în viața noastră momentul acela în care totul să fie aliniat, liniștit, noi să avem timp, energie și chef. Nu o să se întâmple.

E important să înțelegi că începi un proces imperfect, înveți pe traseu, te ajustezi și rezultatul va fi câștigul de adaptare, a faptului că înveți să lucrezi cu viața ta reală”, a mai spus Cori Grămescu.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel