Cum se pune diagnosticul de diabet. Care sunt, de fapt, valorile glicemiei. Dr. Victor George: Asta înseamnă

Monika Baciu |
Data publicării:
diabet - FOTO: Freepik@The Yuri Arcurs Collection
diabet - FOTO: Freepik@The Yuri Arcurs Collection

Aceste două analize pun diagnosticul de diabet. Dr. Victor George a explicat care sunt valorile glicemiei la care se consideră că ai diabet.

Diagnosticul de diabet se pune pe baza unei combinații de criterii clinice și rezultate de laborator. În general, pașii principali pentru stabilirea diagnosticului de diabet includ mai multe etape.

Medicul va discuta cu pacientul despre istoricul său medical și va investiga simptomele pe care le prezintă, cum ar fi urinarea frecventă (poliurie), setea intensă (polidipsie), oboseala și pierderea involuntară în greutate. Prezența acestor simptome poate indica un posibil diabet.

Cum se pune diagnosticul de diabet

Dr. Victor George, medic diabetolog, a explicat într-un clip postat pe TikTok cum se pune diagnosticul de diabet.

"ADA – Asociația Diabetului din America – cea care face criteriile de diagnostic pentru diabet spune că o persoană poate fi diagnosticată cu diabet, dacă glicemia dimineața pe nemâncate din sânge este peste 126, dacă hemoglobina glicozilată este peste 6,5 și dacă la testul de toleranță cu glucoza orală cu 75 grame de glucoză, glicemia la două ore este de peste 200 mg pe decilitru.

Vezi și: Cât de bună e slănina. Ce impact are asupra colesterolului. Dr. Adrian Copcea: Sunt discuții serioase. Nu iese bine

Practic, trebuie să fie măcar două din aceste analize modificate sau o singură analiză o singură analiză, în timpul zilei, o glicemie de peste 200, în condițiile simptomelor pentru diabet să fie prezente.

Asta înseamnă sindrom poliuro-polidisic, adică urinat frecvent, sete intensă, scădere ponderală involuntară. Practic, astfel se pune ddiagnosticul de diabet", a explicat dr. Victor George, medic diabetolog, într-un clip postat pe TikTok.

Diagnosticul de diabet se stabilește pe baza unei evaluări complete care include simptomele pacientului, măsurători precise ale glicemiei și alte teste relevante, toate având rolul de a ghida tratamentul adecvat și managementul bolii. Este important ca diagnosticul să fie făcut de către un medic specialist, cum ar fi un endocrinolog sau un diabetolog, pentru a asigura o gestionare corectă și eficientă a diabetului.

Vezi și: Medicamentul banal care afectează ficatul. Dr. Tudor Ciuhodaru: Toxicitate ridicată. Este cea de-a doua cauză de transplant hepatic la nivel mondial

Glicemie mărită - FOTO: Freepik@xb100

Diabetul, simptome

- Sete excesivă (polidipsie)

- Urinare frecventă (poliurie)

- Foame excesivă (polifagie)

- Pierdere inexplicabilă în greutate

- Oboseală

- Vedere încețoșată

- Vindecarea lentă a rănilor

- Infecții frecvente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel