Cum se pătrează PÂINEA mai mult timp

Dana Lascu |
Data publicării:
Pâinea se poate depozita o perioadă. Foto: Pixabay
Pâinea se poate depozita o perioadă. Foto: Pixabay

Pâinea are o perioadă scurtă de valabilitate. Dacă nu vreți să se mucegăiască sau se se usuce trebuie să o depozitați corect. Iată cum: 

Cea mai bună opțiune este să mâncați pâinea proaspătă cât mai repede posibil. Dacă acest lucru nu este posibil, există mai multe moduri de a o face să rezite mai mult, să nu se usuce și să nu mucegăiască. 

Cheia depozitării eficiente este măsurarea frecvenței cu care mâncați pâine, astfel încât să nu cumpărați mai multă decât aveți nevoie. Dar dacă ați cumpărat mai multă, iată cum o depozitați: 

Împărțiți pâinea. Tăiați pâinea în trei bucăți sau feliați pâinea și împărțiți-o în cantitatea pe care o consumați de obicei la o masă. Dacă depozitați pâine proaspăt coaptă, asigurați-vă că este răcită complet întâi.

Lăsați o secțiune la temperatura camerei, cât consumați în ziua respectivă la masă. Depozitați restul într-o cutie de pâine sau într-un recipient etanș și mâncați în termen de trei sau patru zile.

Pregătiți porțiunile rămase pentru stocare pe termen lung. Acoperiți restul bucăților separat și strâns în folie de plastic.

Congelați până când sunteți gata să o mâncați. Puneți fiecare bucată într-o pungă care se închide ermetic și puneți pâinea la congelator.

Decongelați o altă secțiune (sau o felie) înainte de masă. La fel ca orice alt aliment, odată decongelată nu se mai congelează încă o dată. 

Pâinea cumpărată în magazin rezistă depozitată, de regulă, cinci până la șapte zile, în timp ce pâinea de casă este bună pentru trei până la cinci zile depozitare la temperatura camerei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel