De ce să-ți faci propria drojdie acasă cu lămâie și bicarbonat de sodiu?
1. Veți economisi timp și bani
Deși drojdia industrială nu este, de obicei, scumpă, să-ți faci propria drojdie acasă te va scuti de timpul pe care îl pierzi până la magazin.
2. Nu vei mai rămâne niciodată fără drojdie
3. Vei evita consumul de substanțe chimice
Preparând drojdia acasă, veți ști exact ce conține și veți evita consumul de conservanți alimentari și alte substanțe chimice care sunt potențial dăunătoare sănătății tale.
Cum se prepară drojdia de casă
Ai nevoie de:
- 1 lămâie;
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu.
Spală lămâia și taie-o în jumătate, apoi stoarce bine sucul.
Dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu în sucul de lămâie și amestecă bine până începe să strălucească.
Drojdia este gata, trebuie doar să o integrezi în aluatul tău.
Însă, atenție! Drojdia cumpărată din magazin poate fi păstrată destul de mult timp datorită substanțelor chimice adăugate, însă nu și drojdia de casă. Acest lucru se datorează faptului că drojdia de casă își pierde capacitatea de a crește în aluat dacă nu este utilizată imediat și, prin urmare, trebuie pregătită în ultimul moment și adăugată în aluat cât mai repede.
Bine de știut! Cantitatea de drojdie preparată corespunde mai mult sau mai puțin unui plic de praf de copt vândut în supermarketuri.
Dacă nu ai o lămâie proaspătă la îndemână, poți înlocui sucul cu cel al unei jumătăți de portocală, cu 4 linguri de oțet de mere sau cu puțin vin alb. Este recomandat sucul de lămâie dacă faci un desert și oțet de mere dacă este un fel de mâncare sărată sau o rețetă pe bază de ciocolată sau cacao.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.