"Orice persoană se prezintă la un laborator sau proba care provine de la o persoană şi este adusă la un laborator unde se face PCR, plus testele rapide care se fac la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU), sunt introduse în sistem, pentru toate persoanele respective.
Apoi, testele pozitive merg în aplicaţia Corona Forms şi se duc la Direcţia de Sănătate Publică, iar persoana care este infectată primeşte un mesaj", a explicat prof. dr. Alexandru Rafila.
Medicul Rafila vine cu explicații
Confuzia apare, atenţionează reprezentantul României al OMS, atunci când unele laboratoare lucrează pentru mai multe oraşe.
"Problema este că sunt laboratoare din Bucureşti care nu lucrează numai pentru Capitală, ci şi pentru Călăraşi, Ialomiţa şi Giurgiu.
Ceea ce nu se ştie este este următorul lucru: se cunosc laboratoarele care au lucrat, dar nu se ştie provenienţa testelor.
Mai ales duminica se întâmplă lucrul acesta şi asta demonstrează ceva - în ţară nu s-a lucrat aproape deloc şi s-a lucrat în Bucureşti. Ceea ce se întâmplă zilnic când avem un număr de cazuri şi dedesubt scrie că nu au fost alocate e ca urmare a faptului că urmează un soi de investigaţie ca acele cazuri pozitive sa fie alocate judeţului de domiciliu al pacientului", a afirmat medicul Alexandru Rafila.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.