Cum se desfășoară tratamentul All on 4/ All on 6

DCMedical Team |
Data publicării:

Tot mai mulți pacienți afectați de boala parodontală se confruntă cu probleme dentare severe care necesită înlocuirea completă a dinților, fie pe o singură arcadă, fie pe ambele.

Tot mai mulți pacienți afectați de boala parodontală se confruntă cu probleme dentare severe care necesită înlocuirea completă a dinților, fie pe o singură arcadă, fie pe ambele. În acest caz cea mai eficientă, rapidă și mai puțin invazivă soluție o reprezintă implanturile dentare All on 4 sau All on 6.

Conceptul de All on 4/ All on 6 se referă la o tehnică avansată de implantologie dentară care permite restaurarea completă a unei arcade dentare utilizând patru sau șase implanturi dentare.

Conceptul de implant All on 4/ All on 6 are Si multe avantaje

- permite pacienților să obțină un zâmbet sănătos într-un timp foarte scurt, aceasta se datorează faptului că lucrarea temporară fixă se poate monta în decurs de 1-3 zile de la inserarea implanturilor;

- tehnica utilizează 4 sau 6 implanturi dentare strategice, ceea ce reduce semnificativ necesitatea de adiție osoasă și timpul de vindecare;

- implanturile sunt poziționate în unghiuri bine stabilite de către medic pentru a maximiza contactul cu osul existent, oferind astfel o stabilitate excelentă chiar și în cazul pacienților cu pierdere osoasă;

- tratamentul All on 4/ All on 6 este mai economic decât o reabilitare orală a arcadei dentare cu implanturi individuale, lucru datorat numărului redus de implanturi, dar și de proceduri suplimentare.

Etapele tratamentului All on 4/ All on 6

Pentru a înțelege mai bine conceptul de All on 4/ All on 6, vom trece prin toate etapele tratamentului.

Tratamentele cu implanturi dentare All on 4 sau All on 6 sunt formate din 6 etape, fiecare dintre acesta fiind esențiale pentru a înlocuii toți dinții lipsă. Etapele sunt:

- radiografia 3D și consultatia inițială;

- intervenția chirurgicală;

- fixarea lucrarilor provizorii;

- controale obligatorii la 14, 30 și 90 de zile;

- lucrarea fixă definitivă;

- controale și igienizare profesională.

Aceste etape pot varia, în cazul în care este nevoie și de alte intervenții suplimentare, cum ar fi adiția osoasă sau sinus lift-ul, intervenții necesare în cazul în care pacientul nu are suficient os pentru susținerea implanturilor.

Cum se desfășoară tratamentul All on 4/ All on 6

- primul pas îl reprezintă o consultație pentru a evalua sănătatea generală și istoricul medical al pacientului, pentru a realiza un plan de tratament optim și personalizat;

- în ziua intervenției, pacientului i se administrează anestezic local. Este foarte important de știut că dacă pacientul este fumător, trebuie să renunțe la fumat cu cel puțin câteva zile înainte de operație. În ziua intervenției, pacientul nu trebuie să consume cafea, dar trebuie neapărat să mănânce;

- după pregătirea pacientului de operație, are loc extracția dinților și curățarea infecțiilor;

- medicul inseră cele 4 sau 6 implanturi dentare, în poziții strategice, înclinate la un unghi specific pentru a asigura o stabilitate maximă;

- imediat după inserarea implanturilor, pacientului i se va lua o amprentă, de către medicul protetician, urmând ca laboratorul să execute, în baza acestei amprente, lucrarea provizorie fixă.

- în decurs de 1-3 zile de la inserarea implanturilor, pacientului i se va monta lucrarea provizorie fixă. Fiind o lucrare fixă, aceasta nu necesită îndepărtare zilnică pentru curățare, oferind un nivel ridicat de confort comparativ cu protezele dentare tradiționale.

- după operațiunea de inserție a implanturilor, pacientul va primi medicamentele (antibiotic, antiinflamator) și recomandările post-operatorii, pe care trebuie să le respecte, conform indicațiilor medicului;

- implanturile vor fuziona cu osul maxilar (proces numit osteointegrare). În această perioadă, pacientul, de asemenea, va trebui să respecte recomandările medicului pentru îngrijire orală și alimentație;

- după vindecarea completă, care durează în jur de 6 luni, pacientul va reveni la cabinet pentru a amprenta și probele aferente lucrării finale. Astfel, lucrarea provizorie va fi înlocuită cu o lucrare protetica finală, fabricată din materiale durabile și estetice, oferind un aspect natural și funcționalitate completă.

Tehnologia All on 4/ All on 6 este una revoluționară în domeniul implantologiei dentare, pentru că oferă pacienților posibilitatea de a redobândi un zâmbet complet și funcțional într-un timp scurt și cu minimum de disconfort. Cu numeroase avantaje, de la stabilitate și durabilitate, la costuri reduse și recuperare rapidă, alegerea de implanturi All on 4/ All on 6 este o soluție ideală pentru pacienții care doresc o restaurare dentară completă și de înaltă calitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel