De cinci ori mai subțire decât cea a feței, pielea buzelor este în continuă mișcare, datorită comunicării verbale și expresiilor faciale. Lipsite de film hidrolipidic, buzele nu au glande sebacee și nici pigmenți de melanină. Fără protecție naturală, acestea sunt foarte vulnerabile la agresiunile externe și sensibile la deshidratare. Aplicarea unui balsam pe buze este esențială.
La ce se folosește balsamul de buze?
Buzele sunt expuse la soare, frig, poluare, deci se usucă foarte repede și crapă. Efectul texturii groase a balsamului compensează absența filmului hidrolipidic și acționează ca un scut împotriva potențialilor agresori.
Bogat în substanțe grase și în special pe bază de uleiuri vegetale hrănitoare, balsamul le hidratează, limitează apariția liniilor fine și le conferă un aspect mai luminos.
Un balsam este făcut dintr-un amestec de uleiuri sau unturi naturale, care trebuie încălzite. Ai grijă să nu le încălzești prea mult, deoarece acest lucru le poate altera calitatea!
Balsam de buze portocaliu cu unt de cacao
Ingrediente:
2 lingurițe de unt de cacao
4 lingurițe de ulei de migdale dulci
1 linguriță de ceară de albine
3 picături de ulei esențial de portocale
Instrucțiuni:
Topește ceara de albine, untul de cacao și uleiul de migdale dulci într-un vas la bain-marie, până când obții un amestec omogen. Ia vasul de pe foc, adaugă uleiul esențial de portocale și amestecă totul împreună. Toarnă preparatul într-o oală pe care o bagi în congelator, pentru a accelera solidificarea.
Sfat: Acest balsam este perfect pentru buzele crăpate și iritate. Puterea sa se bazează pe cantitatea mare de ulei de migdale dulci, campion al regenerării, cu 70% omega-6. Untul său de cacao, bogat în fitosteroli, hrănește și repară pielea. Iar uleiul esențial de portocală calmează zonele crăpate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.