Cum să slăbești în timp ce dormi. Ce trebuie, de fapt, să faci

Monika Baciu |
Data publicării:
slabesti - FOTO: Freepik
slabesti - FOTO: Freepik

Cum să slăbești în timp ce dormi. Ce trebuie, de fapt, să faci ca să pierzi din kilogramele nedorite. Acest obicei te ajută să dai jos jumătate din kilogramele nedorite.

Vezi și: 

Pentru a pierde în greutate chiar și în timp ce dormi, cheia stă în odihnă de calitate. Studiile arată că somnul suficient, de cel puțin 8 ore pe noapte, poate ajuta la arderea mai multor kilograme de grăsime. Somnul insuficient nu doar că îți încetinește metabolismul, dar poate duce și la pierderea masei musculare.

Pentru a maximiza acest proces, experții recomandă să reduci expunerea la dispozitive electronice seara, deoarece lumina acestora poate afecta somnul și poate perturba procesul natural al metabolismului.

Legătura dintre somn și greutate

Shawn Stevenson, expert în metabolism și autor, a vorbit despre legătura surprinzătoare dintre somn și greutatea corporală.

În discuțiile sale, el a subliniat importanța "controlorilor epi-calorici și epigenetici", factori care sunt influențați de stilul de viață și de genele noastre, ce pot afecta modul în care corpul nostru procesează alimentele și stochează grăsimea. Stevenson afirmă că targetarea acestor factori poate transforma drastic greutatea corporală, chiar și atunci când dieta și nivelurile de activitate rămân constante.

Vezi și: Narcisele ar putea fi folosite în lupta împotriva Alzheimer. Galantamina, substanța care menține rețelele neuronale

8 ore de somn - FOTO: Freepik

Somnul ca factor cheie în pierderea de grăsime

Unul dintre factorii cheie pe care Stevenson îi recomandă pentru îmbunătățirea metabolismului este ajustarea tiparului de somn. El a adus în discuție un studiu realizat la Universitatea din Chicago, care a arătat că participanții care au dormit 8,5 ore pe noapte au pierdut "50% mai multă masă de grăsime corporală" decât atunci când dormeau doar 5,5 ore pe noapte.

"Atunci când erau privați de somn, pierdeau mai multă masă musculară, ceea ce poate face ca metabolismul să devină nesănătos pe termen lung", a spus Shawn Stevenson, potrivit Surrey Live.

Acesta a subliniat că somnul nu doar că influențează greutatea corporală, dar și sănătatea generală a metabolismului.

Vezi și: De ce să pui un bol cu sare pe calorifer. Trucul care te salvează în nopțile de iarnă

Somnul și metabolismul, relație esențială

Potrivit expertului, somnul ar putea fi al doilea "controlor major" al metabolismului, după alimentația noastră. Împreună cu dieta, somnul are un rol esențial în menținerea unui metabolism sănătos și eficient.

Tehnologia, inamicul somnului de calitate

Stevenson a oferit și un sfat pentru a îmbunătăți calitatea somnului și a metabolismului. Chiar dacă mulți dintre noi nu suntem obișnuiți cu restricțiile, expertul sugerează evitarea dispozitivelor electronice înainte de culcare. Motivul principal este lumina emisă de tehnologie, care induce creierului senzația că este încă zi, perturbând astfel producția de melatonină și stimulând creșterea cortizolului, hormonul stresului.

"Fiecare celulă din corpul nostru încearcă să își dea seama ce oră este", a explicat Shawn Stevenson, subliniind impactul negativ pe care îl are utilizarea tehnologiei asupra somnului nostru.

Vezi și: Arsenicul trioxid oral, efect de 97% în cazul leucemiei. Medicamentul intră pe piața internațională

Soluții pentru un somn mai bun

Stevenson recunoaște că este greu să renunțăm la dispozitivele la care suntem atât de dependenți. Totuși, el sugerează să înlocuim acest timp cu activități care ne aduc și mai multă plăcere decât utilizarea tehnologiei. Recomandările includ citirea, audiobook-urile sau ascultarea de podcasturi, activități ce pot fi mai relaxante și benefice pentru somnul nostru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel