Cum să scazi tensiunea arterială în câteva minute. Trei trucuri ale cardiologilor

Monika Baciu |
Data publicării:
tensiunea arteriala - FOTO: Freepik@minervastudio
tensiunea arteriala - FOTO: Freepik@minervastudio

Cum să scazi tensiunea arterială în câteva minute. Un medic cardiolog împărtășește trei trucuri simple care pot să scadă tensiunea arterială.

Cum să scazi tensiunea arterială în câteva minute. Un  medic explică trei moduri de a-ți scădea rapid tensiunea arterială, în câteva minute. Aceste metode pentru scăderea rapidă a tensiunii arteriale au fost prezentate de Dr. Jen Caudle, care are o experiență de peste 15 ani în practică.

Mulți oameni își verifică tensiunea arterială la cabinetul medicului de familie în cadrul unor controale de sănătate generale. Dar există trei situații care pot determina creșterea rapidă a tensiunii arteriale.

Medicul de familie, Dr. Jen Caudle, care are 223.000 de abonați pe YouTube, a oferit trei modalități de a reduce rapid tensiunea arterială în cazul în care apar aceste situații. Dr. Caudle a declarat că aceste metode naturale pot reduce tensiunea arterială "extrem de rapid, chiar în câteva minute".

Odihnă

Primul scenariu prezentat de medic are loc atunci când pacienții merg din sala de așteptare în biroul medicului.

"Trebuie să meargă de la sala de așteptare la cabinetul medical. Trebuie să treacă prin câteva uși, să meargă printr-un coridor. În cele din urmă ajung în cabinetul medical.

Acum, dacă aș pune imediat tensiometrul pe pacienții mei, vă pot spune că tensiunea arterială ar fi destul de ridicată", a spus dr. Caudle, potrivit Express.

În acest scenariu, Dr. Caudle a afirmat că pacienții pot reduce adesea rapid tensiunea arterială dacă își iau un moment să se așeze și să se relaxeze, să facă câteva respirații adânci și să permită corpului să se așeze.

"Amintiți-vă de plimbarea din sala de așteptare? Ritmul cardiac a crescut. Ei se deplasează. Poate că le este puțin rău în respirație în funcție de orice afecțiune subiacentă au. 

Se întâmplă multe lucruri, și nu este neobișnuit ca tensiunea arterială să fie mai mare doar pentru că ați trebuit să mergeți un pic, sau poate ați fost grăbiți să ajungeți în cabinet. Și sunteți un pic agitați", a mai spus medicul.

Dr. Caudle a sfătuit să cereți celui care își măsoară tensiunea arterială să aștepte câteva minute înainte de a o verifica.

Vezi și: Ceaiul care șterge ridurile. Cum se folosește, de fapt

Respirația și conștientizarea

Anxietatea poate, de asemenea, să facă să crească tensiunea arterială, conform Dr. Caudle. 

"Câți dintre voi simt anxietate când ajungeți la medic? Sau poate că vă simțiți anxioși doar gândindu-vă la a merge la medic. Apropo, asta se întâmplă la atât de multe persoane. Am pacienți care încep să simtă anxietate cu două săptămâni înainte să vină să mă vadă. Este pur și simplu parte din cine sunt", a mai spus medicul

În acest scenariu, Dr. Caudle a spus că puțină conștientizare și meditație pot scădea tensiunea arterială în câteva minute.

"De asemenea, exerciții de respirație. Luați un moment să faceți câteva respirații adânci, să faceți exerciții de respirație, să aveți câteva momente de meditație tăcută.

Puțină conștientizare vă poate ajuta să vă simțiți mai centrați, să vă simțiți mai stabili și centrați, astfel încât anxietatea să fie mai redusă și... mai probabil tensiunea arterială să scadă la o nouă verificare", a mai subliniat dr. Caudle.

Vezi și: Depresia de ianuarie, ce este și cum o recunoști. De ce ne afectează prima lună din an

Gestionarea emoțiilor

Cardiolog - FOTO: Freepik@fabrikasimf

Emoțiile pot avea un efect puternic asupra tensiunii arteriale, conform Dr. Caudle.

"A fi fi trist, a plânge, a fi supărat poate să-ți facă tensiunea arterială să crească foarte mult. Și dacă aveți aceste emoții în cabinetul medicului, ei bine, tensiunea arterială vă poate sări pur și simplu în sus pentru că vă simțiți astfel", a mai spus dr. Caudle.

O soluție rapidă pentru aceasta, a spus medicul, este să încercați să vă calmați și să vă stabilizați emoțiile.

"Dacă simțiți furie, fie că este vorba de respirație conștientă, exerciții fizice, meditație etc., centrați-vă astfel încât să nu simțiți furia atât de mult, astfel încât să nu vă simțiți atât de triști. Schimbarea stării emoționale vă poate scădea literalmente tensiunea arterială foarte, foarte repede", a mai explicat medicul.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă îți miroși propriile flatulențe. Ce spune mirosul despre sănătatea ta

Cum să vă scădeați tensiunea arterială dacă este constantă

Sfaturile Dr. Caudle sunt pentru persoanele al căror nivel de tensiune arterială nu este în mod obișnuit foarte ridicat, dar crește în aceste situații.

Dar dacă tensiunea arterială este întotdeauna ridicată, ea a spus că obiectivul dumneavoastră nu va fi sau nu ar trebui să fie de a reduce tensiunea arterială rapid. Vreți să vă reduceți tensiunea arterială pe termen lung.

Sfaturile ei pentru aceasta includ:

- Adoptarea unei diete sănătoase

- Minimizarea consumului de sare

- Renunțarea la fumat 

- Efectuarea de exerciții fizice

- Menținerea unei greutăți sănătoase

- Minimizarea consumului de alcool.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel