Identificarea semnelor timpurii ale bolii Alzheimer este esențială. Un medic neurolog explică ce trebuie să facem pentru a încetini progresia bolii. Un expert în demență a dezvăluit patru pași simpli care ar putea reduce riscul progresiei bolii Alzheimer și chiar să vă recupereze memoria.
Considerată cea mai comună formă de demență, boala Alzheimer implică părți ale creierului care controlează gândirea, memoria și limbajul. Odată ce dezvoltați această afecțiune cerebrală, primele semne pot apărea și în aceste domenii. Unele dintre primele semne de avertizare includ:
- Uitarea lucrurilor
- Dificultăți în participarea la conversații
- Retragere socială
- Schimbări de dispoziție
- Pierderea obiectelor
- Pierderea auzului.
Cum să încetinești progresia bolii Alzheimer
Dr. Robert Love, un neurolog specializat în ajutorarea oamenilor să prevină boala Alzheimer, a explicat ce să faceți în cazul în care observați semnele de avertizare.
"Dacă aveți unele dintre aceste semne timpurii de avertizare... mai întâi, vreau să știți că nu este prea târziu. Puteți începe imediat și asta vă poate ajuta să reduceți riscul de progresie a bolii Alzheimer. Puteți opri progresia. Puteți chiar să vă recuperați memoria, așa că aceasta este o veste foarte bună", a explicat dr. Robert Love.
Exercițiul, cel mai bun medicament pentru creier
Neurologul a explicat că exercițiul este "medicament pentru creier".
Exercițiul aduce sânge proaspăt, nutrienți proaspeți în creierul dumneavoastră. Exercițiul ajută, de asemenea, la reducerea depresiei, anxietății și la îmbunătățirea somnului", a mai explicat dr. Robert Love.
Vezi și: Pancreatită: primele simptome care apar. Semnul dat de balonare
Somnul, cheia unui creier sănătos
Dr. Robert Love a împărtășit că îmbunătățirea somnului este cheia unui creier sănătos, deoarece somnul nu numai că vă ajută să faceți noi amintiri, dar permite și creierului să se "spele".
"Se numește sistemul glicmfatic, el curăță de fapt placa și toxinele din creierul dumneavoastră în timpul nopții. Așadar, obținerea unui somn foarte bun este foarte, foarte important", a mai spus medicul neurolog.
Evitați alimentele inflamatorii
O dietă sănătoasă este o altă armă puternică pe care o puteți adăuga arsenalului dvs. de protecție împotriva declinului cognitiv, dar ceea ce evitați este la fel de important ca și ceea ce includeți.
"Doriți să evitați alimentele care provoacă inflamații. Acestea sunt alimentele prăjite, acestea sunt alimentele ambalate, procesate, acestea sunt alimentele bogate în zahăr. În schimb, consumați multe alimente organice și legume și consumați multe forme sănătoase de proteină", a mai subliniat dr. Love.
Îmbunătățiți relațiile
Ultimul sfat oferit de neurolog este concentrarea pe stabilirea unor bune conexiuni sociale. El a explicat că implicarea în viața social și socializarea în sine pot încetini progresia demenței.
"A avea relații sănătoase vă menține implicați în viața dumneavoastră, acest lucru îmbunătățește starea de spirit, îmbunătățește calitatea vieții. Oamenii care sunt mai angajați social și au relații de înaltă calitate și un scop în viață sunt mai puțin susceptibili să dezvolte boala Alzheimer", a mai spus medicul neurolog.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.