1. Alege încălțăminte confortabilă
Pentru ca picioarele să pară mai lungi și corpul mai subțire, ar trebui să porți pantofi la culoarea pielii. Deci, nud, maro sau oricare dintre culorile cele mai apropiate de culoarea picioarelor tale va alungi aspectul picioarelor tale. Dacă porți pantaloni sau colanți, alege o încălțăminte de o culoare similară cu ceea ce porți. Acest truc funcționează deoarece vei părea vizual mai înaltă și mai slabă.
De asemenea, evită pantofii cu bretele sau curele pe glezne, deoarece îți fac picioarele să pară mai scurte decât sunt cu adevărat.
2. Scapă de hainele prea mici sau prea mari
Nu cumpăra niciodată haine prea mari sau prea mici. Astfel de haine îți vor evidenția doar defectele și te vor îngrășa. Ținuta ta ar trebui să ți se potrivească și ar trebui să evidențieze ce vrei tu, ascunzând în același timp micile defecte.
3. Ține întotdeauna spatele drept
O postură bună creează impresia unei talii mai mici. Ghemuitul este un obicei atât de rău, deoarece nu numai că te face să arăți mai scundă și plinuță, dar poate provoca și probleme de sănătate. Pentru a evita acest lucru, ține întotdeauna spatele drept și fesele puțin încordate.
4. Învață tehnici de conturare a feței
Conturarea feței o face să pară mai subțire și poate ascunde chiar o bărbie dublă. Trebuie doar să înveți cum să utilizezi corect tonurile întunecate și luminoase. Regula-cheie pe care trebuie să o reții este următoarea - tonurile întunecate ascund imperfecțiunile, iar cele deschise evidențiază calitățile.
5. Bronzează-te
Cu cât pielea ta arată mai bronzată, cu atât kilogramele în plus și celulita devin mai puțin vizibile. Cea mai bună alternativă este bronzul la solar. Trebuie doar să urmezi câteva reguli simple:
În primul rând, cură-ți pielea și folosește un exfoliant corporal. Apoi, hidratează-ți pielea cu o cremă specială. Dacă ai pielea uscată, folosește un burete neted, în loc de un scrub. Hidratează-ți pielea de mai multe ori. Acordă o atenție precisă genunchilor și coatelor.
6. Alege țesăturile potrivite
Nu cumpăra haine din materiale aspre sau haine prea strânse. Evită formele pătrate și liniile unghiulare, deoarece acestea vor atrage atenția doar asupra oricăror zone cu probleme. Pentru a acoperi defectele, alege haine din țesături netede și flexibile.
7. Alege accesoriile potrivite
Eșarfele și gulerele prea strânse îți pot suprasolicita imaginea de ansamblu. Decolteurile rotunde sau în formă de V sunt cea mai bună alegere. De asemenea, lasă 2-3 butoane desfăcute în zona gâtului.
Colierele lungi, care nu sunt voluminoase, și cerceii mici îți vor perfecționa, de asemenea, imaginea, deoarece îți lungesc gâtul și îți subliniază zona decolteului.
8. Nu evidenția zonele cu probleme
Uneori, fetele încearcă să ascundă o zonă cu probleme acoperind-o excesiv. Acest lucru are drept rezultat opusul efectului dorit, deoarece aceste zone ajung să atragă mai multă atenție. De exemplu, dacă nu îți place modul în care arată șoldurile, nu purta blugi cu buzunare mari sau orice imprimeu. Cu cât atragi mai puțină atenție asupra unei zone cu probleme, cu atât aspectul general va fi mai bun.
9. Nu neglija podoaba capilară
Coafurile voluminoase și bufante pot dezechilibra aspectul tău. Oferă credit tunsorilor de lungime medie sau bobului până la umeri. Tunsorile scurte arată bine atunci când gâtul este ascuns sub păr.
Părul lung și drept nu se potrivește de obicei fetelor plinuțe. Astfel de coafuri subliniază zonele cu probleme. Dacă nu poți renunța la părul lung, încearcă să adaugi ceva volum părului de deasupra umerilor.
10. Folosește accesorii care maschează kilogramele în plus
Bustierele sau corsetele remodelatoare te pot ajuta să pari mai slabă. În plus, sunt utile nu numai pentru femeile cu kilograme în plus, ci și pentru femeile care doresc să ascundă celulita sau aripioarele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.