Cum să mănânci burgerii fără a te îngrășa. Schimbarea de abordare în alimentație, adoptând o perspectivă mai flexibilă, este, într-adevăr, o modalitate eficientă de a atinge obiectivele legate de slăbire sau de menținerea unei diete sănătoase pe termen lung.
Renunțarea la gândirea de tip ”totul sau nimic” poate face procesul mai ușor de gestionat și mai sustenabil. Un exemplu bun de a face acest lucru este să găsești modalități de a adapta mâncărurile preferate într-un mod mai sănătos.
Abordarea flexibilă în alimentație și găsirea de modalități de a face schimburi sănătoase în alimentație, precum burgerul în salată, pot ajuta la atingerea obiectivelor tale de slăbire sau de menținere a unei diete sănătoase, fără a renunța complet la plăcerea de a mânca mâncăruri apetisante.
Cum să mănânci burgerii fără a te îngrășa
Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a împărtășit un truc simplu prin care te poți bucura de burgeri fără a pune kilograme nedorite pe corp.
”În momentul în care ne propunem să facem schimbări în alimentaţia noastră, abordarea flexibilă ne va duce mult mai departe decât ne imaginăm şi e mult mai eficientă decât o gândire de tip ”totul sau nimic”.
Burgerii, deşi sunt printre preparatele pe care eu personal le ador, au multe calorii şi asta îi face greu de integrat în obiectivele de slăbire. Un gest simplu pe care îl puteţi face este să renunţaţi la chiflă în favoarea unui burger în salată, care din start vă economiseşte aproape 250 de kcal.
În acest fel, un burger în salata atinge targetul caloric inclusiv pentru o masă de slăbire, iar voi puteţi să vă bucuraţi de o bună parte din plăcerea de a mânca burgeri”, spune Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, pe pagina sa de Facebook.
Vezi și: Bolile pe care le cauzează stresul. Cele 8 metode care te pot ajuta să le previi
Cum te poți bucura de preparatele preferate fără a adăuga kilograme în plus
Atunci când ești la dietă, poți să continui să te bucuri de burgeri, dar este important să faci alegeri mai sănătoase și să controlezi porțiile pentru a te asigura că îndeplinești obiectivele tale de slăbire sau de menținere a greutății.
Alege o chiflă integrală sau fără gluten: Înlocuiește chifla albă sau cu multe calorii cu una integrală sau fără gluten. Aceste tipuri de chifle au mai puține calorii și conțin mai mulți nutrienți, potrivit Live Strong.
Dacă poți, alege o variantă de burger cu carne slabă, cum ar fi pui sau curcan, sau chiar o variantă vegetariană cu o bază de legume. Evită burgerii cu carne de vită foarte grasă.
Umple burgerul cu legume proaspete, cum ar fi frunze de salată, roșii, ceapă, ardei sau ciuperci. Acestea adaugă nutrienți, fibre și volum fără aportul suplimentar de calorii.
Vezi și: 9 metode să faci mai multă mișcare. Ce să faci dacă ești în criză de timp
Sosurile, maioneza și ketchupul pot adăuga calorii și zaharuri. Încearcă să limitezi sau să eviți acestea sau să optezi pentru variante mai sănătoase, precum muștarul sau sosurile făcute în casă cu ingrediente mai sănătoase.
Poți să îți satisfaci pofta de burger și să rămâi la obiectivele tale calorice prin alegerea unui burger mai mic sau prin a mânca doar jumătate dintr-un burger mai mare. Nu uita că dimensiunea porției este importantă.
În loc de cartofi prăjiți sau alte garnituri bogate în grăsimi, alege opțiuni mai sănătoase, precum cartofi dulci copti, o salată de legume sau chiar legume la grătar.
Poți să prepari burgerii acasă, astfel încât să ai control total asupra ingredientelor și a porțiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.