Cum să îmbunătățești calitatea aerului din casă. Faceți asta înainte cu 15 minute de culcare. Dr. Cristian Oancea: Renunțați la tot ce poate să atragă praf

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
EXCLUSIV
calitatea aerului din casa foto:freepik@we3yanie
calitatea aerului din casa foto:freepik@we3yanie

Ce poți face pentru a îmbunătăți calitatea aerului din casa ta. Dr. Cristian Oancea ne oferă câteva sfaturi practice.

O casă cu un aer curat și proaspăt nu numai că creează un mediu mai plăcut și mai sănătos, dar poate avea și beneficii semnificative asupra sănătății noastre, în special asupra calității somnului. Dr. Cristian Oancea, medic primar pneumologie, ne oferă câteva sfaturi practice pentru îmbunătățirea calității aerului din locuință, cu un accent deosebit pe momentul dinaintea culcării.

Primul pas esențial în îmbunătățirea calității aerului din casă este aerisirea corespunzătoare a încăperilor. Dr. Oancea recomandă în mod special aerisirea dormitorului cu 10-15 minute înainte de culcare. Această practică simplă poate aduce beneficii semnificative în calitatea somnului, asigurând un flux constant de aer proaspăt în cameră și eliminând eventualele particule sau mirosuri neplăcute acumulate în timpul zilei.

Un alt aspect important este eliminarea surselor de praf din mediul înconjurător. Dr. Oancea subliniază importanța renunțării la obiectele care pot atrage praf și recomandă utilizarea pernelor și lenjeriei de pat hipoalergice pentru persoanele predispuse la alergii sau astm. În special în dormitoarele copiilor, se recomandă evitarea jucăriilor din materiale textile, care pot atrage praful și acarienii, contribuind astfel la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos pentru somnul lor.

”Câteva sfaturi practice. În primul rând, aerisirea locuinței trebuie executată corespunzător, în mod special înainte de culcare, seara, în dormitor, 10-15 minute de împrospătarea aerului aduce beneficii în calitatea somnului.

În al doilea rând, ar trebui să renunțăm la tot ce poate să atragă praf și să folosim în cazul persoanelor predispuse la alergii (sau la astmatici) perne și lenjerie de pat hipoalergice (antialergice).

Este bine ca în cazul celor mici să se evite în dormitor jucăriile ce pot atrage praful (în special cele din stofă), deoarece concentrația ridicată de acarieni poate să dea simptome nedorite pe parcursul nopții”, ne-a spus dr. Cristian Oancea, în exclusivitate pentru DC Medical.

Pentru cei care se confruntă cu simptome respiratorii sau care doresc să mențină un aer de calitate în încăperile în care petrec cel mai mult timp, Dr. Oancea recomandă achiziționarea unui umidificator și purificator de aer cu filtre saline. Acest dispozitiv ajută la menținerea nivelului optim de umiditate în aer și elimină particulele de praf, alergeni și alte impurități, contribuind astfel la diminuarea simptomelor respiratorii și îmbunătățirea calității somnului.

”Un alt sfat foarte util (în special la pacieții ce dezvoltă simptome) este achiziționarea unui umidificator și purificator cu filtre saline și pus în mod special în dormitor sau în camerele unde se petrece cel mai mult timp. Ajută la menținerea unui aer de o calitate crescută și în plus ionii salini ajută la diminuarea simptomatologiei respiratorii”, ne-a mai explicat medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel