Cum gătești corect legumele, carnea și ouăle: STROPUL important care reduce aciditatea gastrică

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum gătești corect legumele, carnea și ouăle - Foto: Pexels
Cum gătești corect legumele, carnea și ouăle - Foto: Pexels

Cum gătim corect carnea și ce trebuie să facem ca sa păstrăm proprietățile legumelor.

O alimentație sănătoasă constă nu numai în ingredientele de calitate, ci și în prepararea acestora.

Cum preparăm corect ouăle

 

Chef Petrișor Tănase a vorbit despre cât de important este consumul de ouă, pe care le putem găti atât prin fierbere, cât și în tigaie, cu un strop de ulei. 

"Discutam cu un medic dietolog despre ouăle prăjite și rumenite la un foc puternic.

De regulă, fierbem ouăle în apă clocotită, însă la fel de bine le putem prăji și în puțin ulei.

Atunci când preparăm orice, fie că e carne sau orice altceva, putem pune într-o tigaie încinsă bine puțin ulei. Acel strop de ulei nu este atât de dăunător pentru sănătate", susține celebrul bucătar. 

Uleiul de RAPIȚĂ, alternativa sănătoasă pentru uleiul de floarea soarelui. Ce BOLI tratează și cum te scoate din "CRIZĂ"

Cum preparăm corect supa cu carne

 

"Dacă vrem să facem o supă cu carne, obligatoriu punem carnea la fiert în apă rece, pentru ca toate substanțele nutritive să se dizolve în apa în care se prepară supa.

Apoi, adăugarea zarzavaturilor e foarte importantă, e bine ca în această perioadă în care există pericol de răceli sau viroze să mâncăm o supă de găină, ușor grasă - grăsimea are un rol important în organismul uman, face ca celulele să fie mai elastice", a mai spus chef Petrișor. 

Alimentul important pe care trebuie să-l mâncâm dimineața

 

"La micul dejun, consumul de unt este extrem de important, 20 de grame de unt, nu se întâmplă nimic dacă îl consumăm o dată pe săptămână. Un alt mod pentru a completa aportul de grăsimi din organism este să consumăm un strop de ulei de măsline cu un strop de sare pe puțină pâine proaspătă.

Uleiul de măsline are rolul de a reduce aciditatea gastrică, de exemplu.

Papaya, fructul care încetinește îmbătrânirea: Conține licopen, care previne cancerul și efectele radiațiilor

Eu sunt pentru mâncărurile gătite, acest lucru gătit în casă e deosebit.

Prepararea lor trebuie să se realizeze la foc mic. Dacă facem un sote, bucățile de carne și de legume trebuie tăiate cât mai mic și puse într-o tigaie foarte bine încinsă. Asta se realizează în doar 3-4 minute.

Trebuie să știm că diversificarea mâncărurilor aduce un aport important organismului", a mai spus Petrișor Tănase într-o emisiune.

Adevărul despre OUĂ. Cât colesterol au și CÂTE putem mânca pe săptămână, de fapt

 

O lungă perioadă de timp s-a creat un mit în legătură cu proprietățile ouălelor, dacă sunt benefice sau nu pentru organismul uman și cât de mult ne crește colesterolul. În ultimul timp acesta a fost considerat benefic pentru mușchiul cardiac, dar și pentru pierderea kilogramelor în plus. 

Un studiu realizat de dailymail.co.uk în urmă cu câțiva ani arăta că gălbenușurile contribuie la crearea plăcii de aterom, o substanţă ceroasă care blochează circulaţia în vasele sangvine şi este asociată maladiilor cardiace.

Helen Bond, de la British Dietetic Association, spune că studiul contrazice actualele teorii ştiinţifice, pentru că Bruce Griffin, profesor nutriţionist la Universitatea din Surrey, a analizat 30 de studii care au avut ca subiect oul, realizate pe parcursul a 30 de ani, şi a ajuns la concluzia că acest aliment nu are un impact semnificativ asupra nivelului de colesterol din organism.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel