Cum să fii mai bun: 5 pași rapizi și ușori. La ce trebuie să renunți chiar acum

Larisa Opait |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Cum poți începe să fii o persoană mai bună și care sunt cei mai ușori pași sau abordare?

A fi sau a deveni o persoană mai bună este un proces continuu care implică autocunoaștere, dezvoltare personală și îmbunătățirea relațiilor cu ceilalți dar în primul rând cu tine însuți.

Luând în considerare propria bunăstare, precum și interesele celorlalți, iată câteva dintre cele mai importante modalități de a deveni o persoană mai bună. 

1. Autocunoașterea și reflecția

Primul pas spre a deveni o persoană mai bună este autocunoașterea. Aceasta implică o înțelegere profundă a propriilor valori, puncte forte și slăbiciuni.

Ține un jurnal în care să notezi gândurile și emoțiile tale zilnice.

Acest lucru te va ajuta să îți clarifici sentimentele și să identifici zonele în care vrei să te îmbunătățești.

Cere și ascultă feedback-ul constructiv de la prieteni, familie și colegi. Ei pot oferi perspective valoroase despre comportamentul tău și despre cum acesta îi afectează pe cei din jur.

2. Renunță la furie 

Eliberarea furiei nu este întodeauna ușoară mai ales dacă rana de nedreptate este activată dar nu constientizezi că este activă. Cu toții trăim furia în viața noastră însă furia necontrolată poate crea probleme în relațiile noastre și chiar cu sănătatea noastră. Recunoașterea furiei este simplă dacă depuneți eforturi pentru a observa când vă simțiți supărat, nervos, frustrat, agitat. 

Îți poți schimba convingerile despre ceea ce te înfurie. Acest lucru poate funcționa dacă aflați mai multe despre situație sau chiar amintindu-vă că pot exista lucruri pe care încă nu le știți.

3. Accesează empatia

Empatia este capacitatea de a înțelege și a simți ceea ce simt ceilalți.

Altruismul este acțiunea de a face bine altora fără a aștepta ceva în schimb. Practică ascultarea activă atunci când cineva îți vorbește. Arată interes și oferă sprijin, fără a întrerupe sau a judeca. Implică-te în activități de voluntariat.

Ajutându-i pe ceilalți, nu doar că faci o diferență în viața lor, dar îți îmbogățești și propria viață.

4. Profită de punctele tale forte

Fiecare dintre noi are calități și abilități unice care ne pot ajuta să ne dezvoltăm și să contribuim la bunăstarea celor din jur.

Înțelegerea și utilizarea acestor puncte forte în mod eficient poate fi cheia pentru a deveni o persoană mai bună.

Folosirea punctelor tale forte în activitățile zilnice poate avea un impact pozitiv asupra ta și asupra celor din jur.

Găsește modalități de a-ți folosi punctele forte în cariera ta.

Utilizează-ți punctele forte pentru a îmbunătăți relațiile cu ceilalți.

Implică-te în activități de voluntariat sau proiecte comunitare unde poți folosi și dezvolta punctele tale forte.

5. Începe să ai grijă de tine

Este posibil să nu aveți întotdeauna control asupra circumstanțelor cu care vă confruntați. Dar  poți  controla cât de bine ai grijă de tine, ceea ce îți poate afecta nivelul de stres și îți poate permite să crești ca persoană atunci când te confrunți cu provocările vieții.

Îngrijirea de sine este vitală pentru construirea rezistenței atunci când ești obosit, mănânci prost sau când ești epuizat, vei fi probabil mai reactiv la stresul cu care te confrunți în viața ta. Puteți chiar să vă creați mai multe probleme reacționând prost, mai degrabă decât să răspunzi dintr-un loc de putere interioară calmă.

Somnul, un stil alimentar sănătos, renunțarea la excesul de cafea, conexiunile sociale sunt pași importanți în a începe să ai grijă de tine. 

Utilizarea punctelor tale forte pentru a deveni o persoană mai bună este un proces de auto-descoperire și dezvoltare continuă. Prin identificarea, dezvoltarea și aplicarea acestor puncte forte, poți să îți îmbunătățești viața și să ai un impact pozitiv asupra celor din jur. Amintește-ți că fiecare pas mic contează și contribuie la transformarea ta într-o versiune mai bună a ta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel