Iată câteva dintre obiectivele pentru noul an și cum ar fi bine să fie gândite și formulate pentru a nu ne pierde entuziasmul pe parcurs:
* obiective formulate pozitiv, nu în ideea de îngrădire sau interzicere - ”când îmi propun un obiectiv, mă asigur că este formulat pozitiv. Adică, în loc să spun că “de mâine nu mai mănânc dulciuri şi prostii”, îmi setez mintea în cheia “de mâine mănânc sănătos, alimente integrale şi neprocesate”. E un context cu care operăm mai uşor, pentru că nu e o îngrădire, este o nouă paradigmă de comportament personal. Apoi, mă întreb care este scopul căruia acest deziderat îi este folositor. Vreau să slăbesc, vreau să am încredere în mine, vreau să mă dezvolt într-un domeniu nou? Pentru ce îmi trebuie să operez această schimbare în viaţa mea?”, subliniază nutriționistul Cori Grămescu pe blogul său.
* o foarte bună organizare a tot ce avem în jur - ne gândim ce resurse avem la dispoziție, la cine putem apela ca să ne sprijine pentru atingerea obiectivului nostru și apoi facem un plan concret de acțiune; acceptăm sau renunțăm la unele lucruri care ne ajută sau nu în atingerea obiectivului
* gândirea și scrierea unui plan echilibrat - ”am învăţat, deci, să folosesc tot ceea ce ştiam, ca să fiu mai eficientă. În cât timp însă vreau să ajung la scopul declarat? Este un ritm realist? Pot face faţă unei astfel de schimbări? E foarte important să nu pierdem din vedere acest aspect, pentru că de multe ori de aici ne piere motivaţia”, adaugă Cori Grămescu.
* monitorizarea evoluției planului întocmit - ”odată intrată în ritm, verific la 1-3 săptămâni progresul activităţilor mele. Sunt astfel atentă la evoluţia proiectului meu, mă asigur şi că îmi pot schimbă planurile în timp util şi, mai ales, îmi reamintesc faptul că cel mai lung drum se parcurge, în realitate, pas cu pas. (...) Pur şi simplu, pas cu pas, munceşti în direcţia potrivită. Asta am învăţat în sala de sport şi în cei 10 ani de antreprenoriat. Şi, ori de câte ori uit acest lucru, ajung în situaţii în care mă simt frustrată, presată, demotivată sau încrâncenată”, scrie nutriționistul Cori Grămescu pe blogul său.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.