Cum să faci față migrenelor în funcție de anotimp. Recomandări dr Vasi Rădulescu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Masca, restricții
Masca, restricții

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu spune că pentru multe persoane care suferă de migrene, schimbările de vreme pot fi un factor declanșator.

Schimbările de vreme, schimbarea bruscă a presiunii barometrice, umiditatea sau aerul rece constituie factori declanșatori pentru migrene. Medicul cardiolog Vasi Rădulescu spune, pe blogul său, că sunt câteva lucruri pe care le puteți face pentru ca aceste schimbări să nu vă influențeze atât de mult.

* primăvara – cei cu alergii sunt mult mai predispuși să aibă migrene mai des; motivul? ”Acest lucru se datorează inflamației crescute din cauza eliberării de histamine pentru a vă controla reacțiile alergice.

Petrecerea de mai mult timp în interior atunci când condițiile de alergie sunt cele mai ridicate și administrarea de medicamente pentru alergii pot fi de ajutor pentru a preveni un atac de migrenă”, afirmă doctorul.

* vara – umiditate ridicată, lumina solară puternică pot fi factori care să declanșeze migrenele

* toamna – cum zilele devin mai scurte, oamenii dorm mai puțin, iar ”somnul slab și probabilitatea mai mare de atacuri de migrenă sunt puternic asociate unul cu celălalt. (…) Concentrarea pe bunele obiceiuri de somn este o parte foarte importantă a gestionării migrenei”, se arată pe blogul specialistului.

* iarna - deși iarna dispar alergenii, oamenii au tendința de a beam ai puțină apă – ”deshidratarea este o cauză foarte frecventă a atacurilor de migrenă. (…) Să vă puneți un program regulat de hidratare (…) poate fi util pentru a menține hidratarea în timpul lunilor de iarnă”, se arată pe blogul menționat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel