Dacă vrei ca după ce i-ai scos coaja un ou fiert tare să arate perfect e bine să știi că cel mai bine se curăță ouăle care nu sunt foarte proaspete. Iată însă 3 moduri prin care să cureți perfect un ou fiert, indiferent de cât de proaspăt e.
Metoda 1: Spargeți toată coaja
După ce fierbeți un ou tare îl puneți să se răcească în apă rece. Dar asta nu garantează că atunci când îl veți curăța, coaja se va desprinde ușor. Încercați să rulați un ou fiert înainte și înapoi pe o suprafață tare până când coaja este complet crăpată. Ar trebui să arate ca un mozaic înainte de a începe să o dezlipiți. Odată complet crăpată, începeți să vă curățați de capătul mai plat al oului - va ajuta la separarea pielii subțiri (membrana) de suprafața oului. Pentru a face lucrurile și mai ușoare, curățați-l sub apă rece.
Metoda 2: Agitați
Această metodă este super-distractivă! Pentru a scoate coaja, puneți un ou fiert tare într-un borcan cu aproximativ un centimetru de apă în interior. Asigurați-vă că borcanul este închis etanș și începeți să agitați. Pe măsură ce scuturați borcanul, coaja oului se va sparge și apa va ajuta la slăbirea și îndepărtarea ei.
Metoda 3: Folosiți o lingură
Pentru început, faceți o spărtură în coaja oului, lovindu-l de o suprafață dură. Apoi introduceți cu atenție o lingură între coajă și ou și rotiți până când coaja este complet separată. Coaja ar trebui să se desprindă ușor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.