O vizită la salon pentru o manichiură proaspătă poate să-ți ofere un sentiment de încredere și revitalizare. Totuși, când vine timpul să îndepărtezi acea culoare, procesul poate fi puțin mai complicat decât să ajungi pur și simplu la o sticlă de dizolvant.
Dacă ai optat pentru o manichiură semipermanentă, s-ar putea să te întrebi cum să îndepărtezi oja semipermanentă în siguranță, fără a-ți deteriora unghiile naturale. Din fericire, experții au conturat un ghid pas cu pas simplu pentru a te ajuta în acest proces.
Oja semipermanentă, alegere populară
Spre deosebire de oja tradițională, oja semipermanentă este întărită sub o lampă ultravioletă (UV) sau cu diode emițătoare de lumină (LED), rezultând un finisaj durabil și de lungă durată.
„Aceasta creează o manichiură care durează mai mult și este mai puțin susceptibilă să se ciobească”, a explicat Rianna Basurto, director de marketing și dezvoltare a brandului la Bellacures.
Oja semipermanentă poate menține integritatea timp de până la trei săptămâni, făcând-o o alegere populară pentru cei care preferă unghii cu întreținere redusă.
Provocarea îndepărtării
Oja semipermanentă este notabil mai greu de îndepărtat decât oja obișnuită datorită legăturii sale puternice și procesului de întărire. „
Oja formează o mască protectoare tare pe suprafața unghiei care se leagă puternic de unghie”, mai spune Basurto.
Această legătură rezistentă face ca oja semipermanentă să fie rezistentă la dizolvantele standard pentru ojă, necesită un proces de îndepărtare mai intensiv pentru a descompune în siguranță straturile întărite.
Ghid pentru îndepărtarea ojei semipermanente
Când vine vremea să spui adio manichiurii tale semipermanente, rezistă tentației de a o desprinde. Facerea acestui lucru poate deteriora unghiile tale naturale, lăsându-le fragile și slabe. În schimb, urmează acești șase pași recomandați de experți:
Pilește discret suprafața unghiei
Începe prin a șlefui stratul de sus al ojei semipermanente. Potrivit manichiuristei celebre Tina Le, „aceasta sparge sigiliul și permite dizolvantului să penetreze oja mai eficient”.
Aplică acetonă
Următorul pas este să îmbibi dischete de bumbac în acetonă 100% și să le aplici pe partea superioară a fiecărei unghii. Basurto subliniază că dizolvantul obișnuit pentru ojă poate să nu fie suficient de puternic pentru această sarcină.
Înfoșoară în folie de aluminiu
Înfășoară fiecare deget în folie de aluminiu pentru a menține dischetele de bumbac la locul lor. Tăierea foliei în pătrate mai mici în prealabil poate face acest pas mai ușor. Lasă unghiile să se îmbibe timp de 10 până la 15 minute, conform recomandărilor lui Le.
Îndepărtează folia și oja
După timpul de așteptare, îndepărtează cu grijă folia de aluminiu și dischetele de bumbac de pe unghii.
„Oja semipermanentă ar trebui să înceapă să se desprindă de pe unghie”, explică Le.
Folosește un instrument pentru cuticule sau un băț de portocal pentru a împinge ușor oja îndulcită, având grijă să nu zgârii prea tare pentru a proteja unghiile naturale.
Hidratează
Odată ce oja a fost îndepărtată, spală-ți mâinile și dă cu un burete ușor unghiile pentru a elimina orice reziduu rămas. Pentru a hrăni și a hidrata unghiile, ia în considerare aplicarea uleiului pentru cuticule sau a unei loțiuni hidratante, așa cum sugerează Basurto.
Aplică un lac de unghii special
După îndepărtarea ojei semipermanente, unghiile tale pot părea mai slabe. Pentru a contracara acest lucru, Basurto recomandă aplicarea unui lac de unghii fortifiant ca ultim pas.
Deși este suficient de simplu să îndepărtezi manichiura semipermanentă acasă, poți alege și să o ai îndepărtată profesional la un salon.
Tehnicienii de unghii au uneltele și expertiza necesare pentru a asigura îndepărtarea în siguranță a ojei semipermanente, minimizând riscul de a deteriora unghiile sau patul unghiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.