Organizatorii de nunți recomandă ca vinul roșu trebuie servit la o temperatură între 16 și 18 grade Celsius ca să nu-și piardă aromele. Vinul rose și alb poate fi servit și la o temperatură de 4 grade Celsius (ideal este intre 6-8 grade Celsius), ceea ce aduce o senzație de răcoare și revigorare.
Dacă optați pentru un singur fel de vin - ideal ar fi un vin rose demisec.
În ce privește cantitatea ideală - nici să rămâneți fără vin, nici cu prea multe sticle după - este important să alegeți vinul pentru nuntă în funcție de anotimp. Organizatorii de nunți consideră că ar exista o proporție magică privind cantitatea de vin cumpărată - o sticlă este suficientă pentru 2,15 invitați, iar dacă aveți 200 de invitați, atunci ați avea nevoie de 93 de sticle de 750 de ml. Se recomandă să aveți și o rezervă de vin, care va fi mai mare dacă aveți mulți invitați tineri, necăsătoriți. Când vă gândiți la rezervă aveți în vedere și cei care vin cu mașinile proprii deoarece aceștia nu vor consuma alcool, arată cumsa.ro.
Părerea că un pahar de vin face bine la inimă este larg răspândită și datează de la un slogan inventat la sfârșitul anilor 1980: Paradoxul francez, care se referă la teoria că consumul de vin poate explica ratele relativ mici de boli de inimă în rândul francezilor, în ciuda pasiunii lor pentru brânză și alte alimente bogate în grăsimi. Această teorie a ajutat la stimularea descoperirii unei serii de compuși benefici ai plantelor, cunoscuți sub numele de polifenoli. Găsite în cojile de struguri roșii și mov (precum și multe alte fructe, legume și nuci), polifenolii explică teoretic proprietățile de protecție a vinului asupra inimii. Un alt argument provine din faptul că dieta mediteraneană (un model alimentar care a dovedit că previne atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale) are și vin roșu.
Cu toate acestea, dovezile că consumul de vin roșu în special (sau alcool în general, de altfel) vă pot ajuta să evitați bolile de inimă sunt destul de slabe, spune dr. Kenneth Mukamal, internist la Centrul Medical Beth Israel Deaconess, afiliat la Harvard. Toate cercetările care arată că persoanele care consumă cantități moderate de alcool au rate mai mici de boli de inimă sunt observaționale. Astfel de studii nu pot dovedi cauza și efectul, ci doar asociațiile.
Consumul moderat de alcool - definit ca o băutură pe zi pentru femeile sănătoase și două băuturi pe zi pentru bărbații sănătoși - este considerat în general sigur. Dar până în prezent, efectele alcoolului asupra sănătății nu au fost niciodată testate într-un studiu randomizat pe termen lung.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.