Cum să ai o inimă sănătoasă: lucrurile simple pe care trebuie să le faci pentru a reduce riscul de îmbolnăvire

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Dieta Fotografii colaj: Pixabay
Dieta Fotografii colaj: Pixabay

Doar schimbarea dietei este suficient pentru a scădea riscul bolilor de inimă. Mâncare gustoasă, dar aleasă inteligent ne poate proteja de bolile grave.

Modificarea dietei și a stilului de viață ar putea reduce riscul de boli de inimă. De asemenea, ar reduce și factorii care cauzează boli de inimă, cum ar fi obezitatea, tensiunea arterială și colesterolul crescut, precum și alte probleme cronice de sănătate, cum ar fi diabetul de tip 2.

O dietă echilibrată este cheia pentru sănătatea inimii. Este posibil ca unele diete să nu ofere echilibrul necesar de nutrienți. Iată câteva sfaturi dela experți, pentru o inimă și o viață sănătoasă.

Alegeți grăsimi sănătoase

Este esențial să alegeți tipul potrivit de grăsimi pentru a vă proteja sănătatea inimii. Limitarea aportului de grăsimi trans și saturate este importantă pentru a reduce colesterolul din sânge și riscul de boală coronariană. Un nivel ridicat al colesterolului din sânge poate duce la acumularea de plăci în artere, o afecțiune cunoscută sub numele de ateroscleroză, care crește riscul unui atac de cord sau un accident vascular cerebral. Înlocuiți grăsimile saturate cu grăsimi mono și polinesaturate. Acestea se găsesc în nuci, semințe și ulei de măsline. Faceți testul genelor MUFA și PUFA pentru a vedea dacă funcționează bine corpul tău.

Mâncați cu măsură

Mărimea porțiilor este la fel de importantă ca și alegerea alimentelor potrivite. Chiar și alimentele sănătoase, în cantitate greșită vă vor face rău, în cele din urmă. Mărimea porției trebuie să fie definită în concordanță cu parametrii de sănătate, rapoartele de sânge, compoziția corporală și obiectivele și scopurile. O modalitate bună de a începe este măsurarea alimentelor și consumul lor cu măsură.

Cereale integrale

Fibrele și alți nutrienți din cerealele integrale ajută la gestionarea tensiunii arteriale și a sănătății inimii. Faceți-vă dieta sănătoasă pentru inimă, înlocuind cerealele rafinate cu cereale integrale. Adăugați în dieta dumneavoastră cereale integrale, cum ar fi ovăzul tăiat din oțel, orzul și orezul brun. Vă sugerez să nu faceți făină rafinată și să faceți un test de alergie alimentară pentru a vedea dacă sunteți alergic la cereale. Nu mai avem nevoie de un aport ridicat de carbohidrați, ca strămoșii noștri.

Fructe și Legume

Pe lângă faptul că sunt alternative sănătoase și surse alimentare bogate din punct de vedere nutrițional, fructele și legumele ajută, de asemenea, la reducerea aportului de calorii. Mâncați fructe proaspete, evitați-le pe cele care vin ca aliment cu aromă, cu un conținut ridicat de zahăr. Pentru cei cu kilograme în plus, experții spun xă pună accent pe legume, să evite fructele. Fără sucuri de FRUCTE, deoarece nu sunt benefice pentru cei care doresc să mențină o greutate sănătoasă. Mâncați un fruct întreg.

Aveți grijă la aportul de sare

Consumul excesiv de sare poate duce la hipertensiune arterială, care este un factor de risc pentru boli de inimă. Aportul moderat de sare este o parte esențială a unui plan de nutriție sănătos pentru inimă. O mare parte din sarea pe care o mâncăm acum provine din comoditatea noastră care ne determină să consumăm alimente procesate și conserve. Prin urmare, limitați consumul de alimente nedorite. O altă modalitate este să folosiți mai puțină sare în timpul gătitului și la masa de mâncare.

Citiți etichetele produselor alimentare

Este important să fiți conștient de alimentele de pe lista de cumpărături. Uneori, marca de pe ambalajul alimentelor ne poate convinge să credem că mâncăm alimente sănătoase. Dar s-ar putea să nu ofere beneficiile pentru sănătate menționate pe ambalaj, sau s-ar putea să fie mai mult decât se prevedea. Cereți sfatul unui nutriționist pentru a vă ajuta să identificați cele mai bune alimente pentru sănătatea inimii dumneavoastră.

Planificarea alimentației cu un nutriționist calificat vă poate ajuta să identificați cele mai bune alimente și strategii pentru a vă depăși starea medicală. Un nutriționist vă poate ghida și vă poate face o strategie de dietă, ținând cont de inima.

Faceți un test de sânge pentru profilul inimii care include homocisteină și proteină reactivă c împreună cu lipoproteina a și lipoproteina b.

Efectuați un control al glucozei și al sângelui pentru diabetici, deoarece zahărul face să se lipească colesterolul și asta provoacă blocuri cardiace

Adăugați ciocolată neagră 80% și mai mult, deoarece aceasta protejează inima

Nucile ar trebui să devină cel mai bun prieten, deoarece sunt bogate în omega3, care protejează vasele de sânge

Faceți un test de sânge care vă determină nivelul de omega 6, raportat la omega 3 din sânge. Se spune că un raport de 3:1 este cel mai bun. Majoritatea persoanelor cu boli de inima au un raport de 50:1 sau mai mult. Știind acest lucru, vă puteți schimba dieta pentru a vă ajuta să vă mutați nutriția într-o zonă sigură pentru inimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel