Cum refolosești COAJA legumelor de ciorbă. Florin Dumitrescu: M-au URÂT toate bunicuțele din țară

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Pexels @Nothing Ahead @Polina Tankilevitch
Foto: Pexels @Nothing Ahead @Polina Tankilevitch

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit de ce nu mănâncă ciorbă în restaurante și ce trebuie să faci cu cojile de la leguminoasele pentru ciorbă.

Juratul de la "Chefi la Cuțite" a mai dezvăluit că niciodată nu mănâncă ciorbă la restaurant, pentru că nu tolerează prafurile băgate în ciorbă și în general în mâncare.

"Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu întrebam dacă au prafuri în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea.

Nu e intoleranță, nici alergie… e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi", a dezvăluit bucătarul.

De ce să nu comandăm ce ne recomandă ospătarul

 

În plus, el a spus că nu recomandă oamenilor să comande ceea ce le recomandă ospătarul, pentru că, de obicei, atunci când ospătarul recomandă ceva, produsele sunt pe cale de a expira și trebuie să scape cât mai repede de ele.

"Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult. Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc. Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest astăzi vă recomand… coastele de porc.

Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină.

Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava… mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă", a completat chef Florin Dumitrescu.

Cum faci supă-stoc din cojile legumelor

 

"Prima greșeală este că ne formăm un standard de gust greșit, bazat pe niște ingrediente gătite greșit, prea mult sau prea puțin. De aici e problema.

Cel mai simplu mod de a reuși să mănânci bine și sănătos și gustos este să-ți expui punctul de vedere: bă, mie nu-mi place broccoli gătit așa! Nu-mi place! Așa poate mama, mătușa... va intra și va căuta: cum se gătește broccoli corect. Și în momentul ăsta poate schimba ceva. Primul lucru de schimbat ar fi să încercăm să ne dăm seama că mai putem și greși din când în când și să fim deschiși să învățăm chestii noi.

Și nu costă nimic că-ți faci o supă. Asta am învățat în prima zi de muncă la restaurant, asta i-am învățat pe toți bucătarii cu care am lucrat, m-au urât toate bunicuțele din țară unde am făcut consultanță că le-am scos praful din bucătărie (n.r. condimentele pentru ciorba). 

Și am învățat oamenii să facă următorul lucru: ai cumpărat legume rădăcinoase, le-ai spălat de nisip, de pământ, de cele au ele pe coajă, ai curățat coaja. Cântărești, ca să-ți dai seama, cât ai arunca. Dintr-un kilogram de morcovi arunci 300 de grame de coajă. Coaja aia o poți congela și atunci când aduni destul de multă cantitate de coajă de rădăcinoase, faci o supă din ea, iar supa o folosești ca potențiator de aromă. Supă-stoc... că e de pui, de porc, de vită, de pește, de legume, de orice.

Și cei tineri ar putea să înceapă să facă supă-stoc", a declarat chef Florin Dumitrescu, în podcast-ul lui George Buhnici de pe Youtube.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel