Cum mănânci sănătos, fără grija caloriilor și stresul că te îngrași. Specialist: cu mici schimbări, în fiecare zi

Florina Pop |
Data publicării:
Mâncare FOTO: pexels.com
Mâncare FOTO: pexels.com

Anna Thorndike, profesor asociat la Harvard Medical School, explică într-un video, cum putem face pas cu pas schimbări sănătoase în dieta noastră.

Un material cu un profesor la Harvard Medical School spune că prin mici schimbări, zilnic, putem mânca sănătos fără prea mult stres și fără grija caloriilor.

Iată ce spune Anna Thorndike, profesor asociat la Harvard Medical School:

”Unul dintre lucrurile la care sunt foarte atentă când discut cu pacienții mei este dieta lor. Când consiliez pe cineva pe partea de dietă primul lucru pe care-l întreb este cum arată o zi normală din viața lor, ce mănâncă zilnic, ca mese principale, gustări, eventuale ronțăieli. Și de acolo pot să-mi dau seama care dintre alimentele pe care le consumă nu sunt destul de hrănitoare, adaugă multe calorii sau conțin ingrediente nesănătoase.

De exemplu, dacă cineva mănâncă la prânz un sandviș cu ton și un suc de băutură carbogazoasă și o pungă de cipsuri, aș zice: crezi că ai putea înlocui băutura carbogazoasă cu apă sau cu o băutură ce are zero calorii, și ai putea schimba punga cu cipsuri pe un fruct?

Cu o astfel de schimbare, o să tai în jur de aproape 500 de calorii într-o zi, o să consumi mai puțin zahăr, mai puține grăsimi saturate, mai puțină sare și o să crești proporția de fibre.

Iar o mică schimbare de genul acesta, care nu o să te lase nesătul, poate schimba în bine multe lucruri. Și dacă se repetă acest tipar vreme de un an se vor vedea modificări substanțiale. Așa se începe, cu mici schimbări pe care le poți face zilnic”, explică Anna Thorndike.

Invitat la Interviurile DC Media Group, medicul nutriționist Mihaela Bilic a atras atenția asupra unui obicei pe care mulți îl avem și care nu este deloc sănătos. ”Un program alimentar corect ar trebui să presupună - în cazul unui adult - nu mai mult de trei mese principale pe zi, fără niciun fel de gustare între mese tocmai pentru că organismul și metabolismul trebuie să aibă o pauză de măcar 4-5 ore între mese în care să nu mai fie nevoie să secrete non stop sucuri digestive, să metabolizeze. Cu cât mâncăm mai des cu atât ne va fi foame mai des. Este tot o chestiune de educație”, subliniază nutriționistul.

Potrivit acestuia, ”ronțăiala dintre mese este cel mai periculos obicei dincolo de faptul că toate produsele de ronțăit sunt deshidratate și extrem de concentrate în calorii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel