Cum îți antrenezi copilul să doarmă întreaga noapte. Lucsandra Pavel: Îl facem din prima zi

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
cum iti antrenezi copilul sa doarma intreaga noapte - FOTO: Freepik
cum iti antrenezi copilul sa doarma intreaga noapte - FOTO: Freepik

Cum îți antrenezi copilul să doarmă întreaga noapte. Ce trebuie să faci pentru ca atât cel mic, cât și tu, să aveți un somn liniștit.

Cum îți antrenezi copilul să doarmă întreaga noapte. Lucsandra Pavel, consultant certificat în somnul nou născuților și copiilor între 0-6 ani, a vorbit în exclusivitate la Pastila de frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola despre importanța somnului în cazul copiilor mici. Sunt niște pași pe care dacă îi urmați veți avea parte de un somn liniștit.

Când începe antrenamentul somnului

Potrivit Lucsandrei Pavel sunt două etape prin care se face antrenamentul somnului în cazul bebelușilor.

Mai departe, invitata menționeză cele două etape prin care procesul de învățare al somnului independent poate fi implementat. Specialista menționeză momentul-cheie în care părinții pot începe antreamentele cu cei mici, iar aceasta prezintă și durata în care ar trebui să se desfășoare acestea. Totodată, ea mai transmite că cei mici pot fi educați, dar și reeducați, lucru care lasă de înțeles că părinții mai au o speranță în cazul acelora mai dezorganizați.

”Este și o știință relativ nouă, de prin anii 1970. Tinzi să fii puțin refractar. Înțeleg mămicile care, chiar dacă au acces la informație pentru că majoritatea consultanților încearcă să câștige teren pe social-media, nu pot crede neapărat dacă nu au suport și din partea pediatrilor.

Am avut nenumărați medici care mi-au trimis bebeluși la sleep training, dar am avut și nenumărați medici care mi-au devenit clienți. Dacă și-au lăsat copiii pe mâna mea înseamnă că au înțeles rezultatele pe care le oferă somnologia în rândul copiilor

Să stabilim două etape ale procesului de învățare a adormirii independente și a, practic, normalizării nopților. În primul rând, vorbim despre antrenamentul continuu pe care îl facem din prima zi și care ne salvează de o perioadă intensă în care bebelușul poate plânge, iar în al doilea rând, vorbim de un sleep training comasat pe care îl facem în două săptămâni, într-o anumită perioadă de viață a copilului și care este o perioadă mai intensă pentru că încercăm să schimbăm obișnuințe.

Copilul poate fi reeducat sau educat, dacă vorbim despre primele luni de viață. Să adoarmă independent sau cu foarte puțin ajutor din partea părintelui și să aibă o viață legată pentru că teoretic, din momentul în care copilul are cinci kilograme și a legat mai mult de patru ore de somn noaptea, el este pregătit pentru a avea o noapte continuă cu trezirile aferente, conform vârstei”, a explicat Lucsandra Pavel, consultant certificat în somnul nou născuților și copiilor între 0-6 ani, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe realizată de Giorgiana Ioniță.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel