Cum încetinești îmbătrânirea: 4 lucruri simple care te fac să te simți și să arăți mai tânără

Dana Lascu |
Data publicării:
Îmbătrânirea poate fi încetinită. Foto: Pixabay
Îmbătrânirea poate fi încetinită. Foto: Pixabay

Nu alergați după fântâna tinereții, ci apelați la aceste strategii simple care vă pot valorifica abilitățile naturale de vindecare ale corpului pentru a promova tinerețea și vitalitatea și, evident, a încetini îmbătrânirea. 

Nimeni nu a găsit un remediu instant pentru a opri îmbătrânirea, nici vreun un elixir magic sau celebra fântână a tinereții, dar există lucruri pe care le putem face pentru a valorifica abilitățile înnăscute de vindecare ale corpului, susținute de cercetări științifice. Chiar dacă îmbătrânirea este (încă) inevitabilă, boala și durerea nu sunt. Este simplu să faci câteva modificări în stilul de viață care te vor face să te simți tânără și energică. Iată care: 

1. Hidratarea

Apa este esențială pentru organismul uman. Creierul, pielea, sângele și mușchii constau în mare parte din apă. Oasele conțin șiele apă. Aportul de apă este vital pentru producerea de energie și eliminarea oboselii asociate cu deshidratarea. De asemenea, deshidratarea poate duce la rigiditate articulară, durere și disconfort, care pot afecta mobilitatea. Pielea este predispusă la riduri și la îmbătrânire prematură atunci când este deshidratată cronic. Tot apa curăță toxinele din organism. Se beau 1-2 pahare de apă dimineața. Dacă sunteți un băutor avid de cafea, beți apă între ceștile de cafea. De asemenea, este important să beți înainte și după antrenament. Înlocuirea apei pierdute prin transpirație și eliminare toxinelor este vitală pentru menținerea corectă a funcționării corpului. 

2) Exercițiile fizice

Exercițiile fizice scad inflamația, vă ajută să pierdeți excesul de greutate mai ușor și vă cresc nivelul de energie și de rezistența.

Exercițiile fizice ajută, de asemenea, la reducerea pierderii de masă musculară, care este deosebit de importantă pe măsură ce îmbătrânim. Practic, spun experții, trei kilograme de mușchi dispar în fiecare deceniu, iar dacă pierderea nu este oprită din timp se poate ajunge la o afecțiune numită sarcopenie, care înseamnă pur și simplu o deficiență musculară. 

Cel mai bun instrument pentru construirea mușchilor este efortul fizic, atât  prin exerciții cardiovasculare de intensitate ridicată, cât și exerciții de antrenament cu greutate.

3) Dormiți cel puțin 7 ore

Un somn adecvat (între 7 și 9 ore pe noapte) nu numai că stimulează sistemul imunitar și funcția creierului, ci și protejează împotriva îmbătrânirii premature, întinerește energia și vitalitatea, promovează funcționarea bună hormonală naturală și ajută la prevenirea creșterii nedorite în greutate. Da, în somn puteți slăbi!

4) Atenție la lucrurile care îmbătrânesc prematur

Este important să identificați factorii care vă „jefuiesc” tinerețea. Factorii majori de îmbătrânire sunt: stilul de viață sedentar, consumul excesiv de alcool, fumatul, consumul de alimente procesate și zahăr rafinat. La  toate a cestea trebuie să renunțați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel