Substanțe prezente în carnea gătită au fost asociate cu astmul la copii, susțin cercetători de la Mount Sinai, SUA. Aceștia arată, într-un studiu, că obiceiurile alimentare dobândite mai devreme în viață pot fi asociate cu o posibilă apariție a astmului. La această concluzie au ajuns cercetătorii după ce au examinat 4.388 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani din cadrul unui program de examinare a sănătății și nutriției din 2003-2006, un program al Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.
Cercetătorii au folosit datele programului amintit ca să evalueze asocierile dintre vârsta alimentară și frecvențele consumului de carne și simptomele respiratorii. Au descoperit că aportul mai mare al consumului de carne a fost asociat în mod semnificativ cu șanse crescute de respirație șuierătoare, incluzând dificultăți din timpul somnului.
”Cercetarea identificării factorilor dietetici care influențează simptomele respiratorii la copii este importantă, deoarece aceste riscuri sunt potențial modificabile și pot ajuta la ghidarea recomandărilor de sănătate. Descoperirile noastre vor informa, sperăm, viitoare studii longitudinale pentru a investiga în continuare dacă aceste componente dietetice specifice joacă un rol în boala căilor respiratorii din copilărie precum astmul bronșic”, afirmă medicul Sonali Bose, autor principal al studiului și profesor asistent de Afecțiuni pulmonare, Îngrijiri critice și Medicină a Somnului și Pediatrie la Mount Sinai, SUA, potrivit unui comunicat al Mount Sinai.
Studiul științific, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.