Cum a evoluat piața asigurărilor private de sănătate. Valentin Ionescu: riscurile de conduită afectează atât clienții, cât și asigurătorii

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Medic
Medic

Valentin Ionescu, președintele ISF și directorul general la Direcția Generală Asigurări din cadrul ASF, a vorbit la conferința ”Quo Vadis 2022! - Ediția a IV-a, Asigurările private de sănătate - soluție pentru finanțarea sănătății” despre evoluția pieței asigurărilor private de sănătate.

O analiză pe scurt a actualei piețe a asigurărilor private de sănătate a realizat-o Valentin Ionescu, președintele ISF și directorul general la Direcția Generală Asigurări din cadrul ASF, în cadrul conferinței ”Quo Vadis 2022! - Ediția a IV-a, Asigurările private de sănătate - soluție pentru finanțarea sănătății”.

”Nevoi de reglementare sunt totdeauna pentru că ele vin din practică și noi trebuie să fim pro-activi în a ne ajusta și reglementările. Bineînțeles, în majoritatea cazurilor sub umbrela directivelor UE; acolo unde putem să particularizăm pentru a asigura vulnerabilitățile pieții din România am particularizat în normele secundare.

Și anul acesta vom avea mai multe direcții. Este anul în care ne uităm pe modele de business la societățile de asigurări și pe riscuri de conduită.. Până anul trecut a fost un an al prudențialității, indicatorii de solvabilitate ne-au dat bătăi de cap la unele companii, de aceea am luat și măsuri foarte dure anul trecut. Nu tolerăm nicio abatere de la riscurile de conduită. (...)

Avem, la început de an, 26 de companii de asigurări, aproximativ 270 de societăți de brokeraj. La ISF avem certificate în jur de 37.000 de persoane care pot lucra la aceste companii - persoane cu certificate active în piața de asigurări; toate aceste lucruri contribuie la tabloul general al pieței și sper ca aceste persoane să contribuie și la dezvoltarea pieței asigurărilor.

Revenind la piața asigurărilor de sănătate am avut anul trecut 20 de companii active, autorizate de noi. Din păcate, doar 5 sau 6 au contat cu adevărat pe această piață. Sperăm ca și celelalte companii să subscrie cât mai multe contracte de asigurări de sănătate anul acesta astfel încât să se mențină creșterea din ultimii ani. Am ajuns la 500 de milioane prime subscrise pe asigurări de sănătate, dar în același timp trebuie să vorbim și de indemnizațiile brute plătite pe care asiguratorii le plătesc și ei, în ultimii doi ani, datorită problemelor legate de pandemie, și aceste daune legate de asigurări de sănătate au crescut.

Per ansamblu, pot să concluzionez că anul acesta este anul în care conduita este în atenția noastră, și nu numai. Modelul de business - de ce spun model de business - pentru că companiile de asigurări pot să arate indicatori de prudențialitate - conform legii - corecți, dar poate modelul de business pe termen mediu și lung nu este corect și vrem să fim pro-activi în a opri orice potențială problemă rezultată dintr-un model de business defectuos al unei companii de asigurări.

O conduită corectă în relația cu clienții este deosebit de importantă nu numai din perspectiva protejării acestora, ci din perspectiva contribuției la sectorul financiar și al asigurărilor. Riscurile de conduită afectează atât clienții, cât și asigurătorii, intermediarii de asigurări și sectorul asigurărilor în ansamblu”, afirmă Valentin Ionescu, președinte ISF.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel