Cum a descoperit Cătălin Botezatu că are CANCER la colon: I-am spus că simt înțepături în dreapta! Am simțit că se crapă tot

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum a descoperit Cătălin Botezatu că are CANCER la colon - Foto: Youtube Acasa la Măruță
Cum a descoperit Cătălin Botezatu că are CANCER la colon - Foto: Youtube Acasa la Măruță

Cătălin Botezatu a vorbit despre momentul în care a descoperit că are cancer la colon și despre cele mai grele momente din viața sa.

În anul 2020, în urma unei ecografii de rutină, Cătălin Botezatu a aflat că suferă de cancer la colon.

Au urmat o serie de intervenții chirurgicale și tratamente pentru celebrul designer, care a trecut prin cele mai grele momente din viața lui. Ajuns la o clinică din Turcia, medicii i-au descoperit tumora, dar cu toate acestea, Cătălin Botezatu a decis să se opereze în România.

3 CEAIURI care îți detoxifică FICATUL. Te ajută și la slăbit

Invitat în podcastul lui Cătălin Măruță, "Acasă la Măruță", Cătălin Botezatu a povestiti totul despre cum a descoperit că are cancer și prin ce momente cumplite a trecut.

"Șase operații de cancer! Am început acum un an și jumătate, când în urma unui simplu control am descoperit un apendic mai inflamat. Doctorul mi-a spus: E un apendic mai special. Și eu i-am zis: Păi puteam să n-am eu ceva special? În spatele acestui apendic se ascundea o tumoră.

Era cancer. Am spus: care e următorul pas? Mi s-a spus că sunt mai multe variante de operații, că în România e mai delicat să le fac și am mers peste hotare, în Turcia, nu pentru că medicii din România nu sunt extraordinari, ci pentru că nu sunt condiții, aparatură.

Bineînțeles că eu am fost puternic, deși colonul era afectat. Au tăiat foarte mult și din colon, le-a fost frică să nu fugă vreo celulă cancerigenă pe undeva", a spus designerul.

"Mă simțeam ok, doar că eu de două ori pe an îmi fac un check out complet. După ce am terminat analizele generale, i-am spus medicului că simt o serie de înțepături în partea dreaptă", a mai declarat Cătălin Botezatu.

"Eram cadavru, slăbisem enorm. Mi-am spus că trebuie să reușesc (...) Nu puteam să mă ridic din pat", a mai spus el.

"Am întrebat medicul cardiolog cât rezistă inima la anestezie. Mi-a spus că trei ore... operația mea a durat șase"

 

Creatorul de modă s-a confruntat în trecut și cu probleme cu inima, afecțiune care nu a putut fi vindecată în totalitate și din cauza căreia a trebuit să suporte mai multe intervenții.

"Și de parca probleme nu erau de ajuns, a mai avut un hop de traversat din cauza problemelor la inimă. Am mai avut o problemă. Înainte de a face operația, am întrebat medicul cardiolog cât rezistă inima la anestezie.

Mi s-a spus maxim trei ore, trei ore și ceva. Operația mea a durat șase ore. Diferența a fost ușor pe viu. N-am simțit atunci foarte tare durere, ci când am ieșit din anestezia totală, am simțit că înnebunesc, că mi se crapă tot.

A fost urât, pentru că la câteva zile după ce această operație reușise, din cauza unor drene scoase rău, un mușchi s-a rupt și am făcut hemoragie internă", a mai spus Cătălin Măruță.

Hematuria, urinatul cu sânge. Fumatul, principala CAUZĂ: Este o dramă! Trebuie să mergem la medic!

Medic, despre cancerul la colon. Ce-l provoacă

 

"Există o împărţire pentru cancerul de pe partea dreapta, care are loc să crească mai mult şi care duce la sângerări minime sau mai mari.

Pe partea stângă este o simptomatologie tipică de constipaţie între 3 şi 7 zile, urmată de un episod diareic care alternează mult timp. 

Fiind un cancer digestiv, vom ajunge mereu la dietă.

Carnea roşie conţine foarte multe grăsimi şi din păcate fermentaţia acestui tip de carne la nivelul intestinului duce la anumiţi compuşi care pot să ajute la transformarea celulelor normale sau a unor polipi în celule canceroase. 

Din păcate, dieta românească nu este prea prietenoasă.

Stresul duce la o scădere a sistemului imunitar. Orice scădere a sistemului imunitar duce la o scădere foarte puternică a florei împotriva tumorilor.

Să nu ne stresăm şi să bem doar cu ocazia zilei de naştere” a explicat chirurgul Alexandru Onofrei la Sfat de Sănătate. 

Antibioticele cresc riscul de cancer de colon la tineri - studiu

 

Un studiu pe circa 40.000 de oameni, realizat de experți de la Universitatea din Aberdeen, NHS Grampian și Queen's University Belfast, susține că utilizarea antibioticelor poate crește riscul de a dezvolta cancer de colon, mai ales pentru tinerilor. Utilizarea antibioticelor a fost asociată cu un risc estimat cu 50% mai mare de cancer de colon la persoanele cu vârsta sub 50 de ani și cu un risc estimat cu 9% mai mare la cei de 50 de ani și peste.

Unul dintre autorii studiului, Sarah Perrott de la Universitatea din Aberdeen, consideră că ”folosirea antibioticelor este foarte frecventă și este important de reținut că nu toți cei care folosesc antibiotice vor face cancer intestinal”

”Am descoperit că expunerea la antibiotice a fost asociată cu cancerul de colon în rândul tuturor grupelor de vârstă. Acest lucru, împreună cu mulți alți factori de dietă și stil de viață, ar putea contribui la creșterea cazurilor de cancer de colon în rândul tinerilor. (...)

Luarea de antibiotice este probabil să aibă un impact negativ asupra microbiotei intestinale. Antibioticele pot induce neintenționat disbioza intestinală, ceea ce poate duce la modificări permanente ale mediului intestinal natural. Această perturbare a microbiomului intestinal poate fi ceea ce determină această creștere a riscului. „Este important să rețineți că dieta, stilul de viață, stresul și atât de mulți factori diferiți pot afecta sănătatea intestinală, iar utilizarea antibioticelor este doar unul dintre acești factori”, adaugă Perrott.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel