Pentru crema de zahăr ars ai nevoie de următoarele ingrediente:
250 g zahăr de cocos
1 l lapte integral
8 ouă
păstaie/puțină esență de vanilie
Se caramelizează 200 g zahăr de cocos într-o oală cu mânere metalice, ce poate fi băgată la cuptor și se lasă să se răcească. Separat se amestecă cu telul ouăle și zahărul, apoi se adaugă laptele la temperatura camerei.
Se adaugă amestecul peste zahărul caramel întărit și se dă la cuptor, într-o tavă umplută cu apă 50-60 min. Se lasă la frigider câteva ore și apoi bon apetit!", a scris biologul Lavinia Bratu pe blogul ei.
Zahăr de cocos - beneficii
Spre deosebire de alți îndulcitori, zahărul de cocos are mai puțină fructoză. Spre exemplu, siropul de agave conține aproape 90%, siropul de porumb 55%, în timp ce zahărul de cocos nu depășește 40-45% fructoză.
Zahărul de cocos conține potasiu, fier, zinc, calciu, polifenoli și antioxidanți, dar și vitamine din grupul B.
O linguriță de zahăr de cocos are, în medie, 18-20 de calorii.
Citește și Prăjitură antistres, super-rețetă fără calorii. Se prepară foarte ușor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.