Creier, cancer, mere. Specialiștii de la webmd scriu despre efectele benefice ale consumului de mere: într-un grafic realizat de aceștia sunt enumerate 5 dintre ele:
1. Vă țin mintea trează – un compus numit quercitină vă menține creierul departe de boli ca Alzheimer
2. Scade riscul de cancer – compușii chimici ajută ținerea la distanță a cancerului de sân, colon și prostată
3. Gustarea perfectă – doar 115 calorii, plus fibre și vitamina C; fără grăsime, sare și colesterol
4. Vă ajută să respirați mai ușor – antioxidanții pe care-i conține un măr vă protejează plămânii de leziunile cauzate de astm, bronșită și emfizem
5. Talie de viespe – fibrele și acidul ursolic ajută corpul să ardă grăsime în jurul taliei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.