Crampele abdominale, semnele unui cancer agresiv: Am simțit ca și cum lumea mea s-a prăbușit. Mi-am planificat înmormântarea

Monika Baciu |
Data publicării:
crampele abdominale - FOTO: Freepik@stefamerpik
crampele abdominale - FOTO: Freepik@stefamerpik

Crampele abdominale i-au adus unei femei un diagnostic crunt. A ajuns chiar să-și planifice înmormântarea. Opt organe i-au fost extirpate în urma unei intervenții chirurgicale.

Faye Louise, din West Sussex, a început să aibă dureri abdominale în afara perioadei menstruale, iar când a mers la medic a aflat că avea o tumoare agresivăO femeie care a primit un diagnostic de cancer atât de grav încât și-a planificat propria înmormântare a crezut că durerea din stomac era din cauza menstruației.

Din fericire, chirurgii au reușit să o opereze și să îi salveze viața - dar a sfârșit prin a-și pierde opt organe interne în acest proces. Faye Louise, din West Sussex, s-a temut că tumora incredibil de rară care a început în apendice o va ucide și a început să facă pregătiri pentru propria înmormântare.

Femeia de 39 de ani, a început să aibă crampe menstruale severe în urmă cu câțiva ani, care apăreau în afara perioadei menstruale. Dar apoi a descoperit că avea dureri și în alte momente, în afara menstruației, spunând că le simțea ca pe niște înțepături ascuțite și constante, așa că a decis să meargă la medicul de familie.

Vezi și: Ce spune culoarea secrețiilor nazale despre sănătatea noastră. Dacă ai culoarea asta, mergi la medic. E o infecție gravă

Crampele, puse pe seama constipației sau a balonării

La început, medicul ei a pus durerea pe seama constipației sau a balonării și i-a prescris un laxativ. Dar, când nu a fost ameliorată durerea, a fost trimisă la o ecografie. Scanarea efectuată în luna martie a acestui an a arătat că Faye, care lucrează ca dispecer de zbor și model, avea un chist de 17 cm pe ovarul stâng, care creștea în stomac și îi împingea vezica urinară și rinichii. Medicii au spus că are nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a-l îndepărta.

Cu toate acestea, testele au relevat, de asemenea, umflături la apendice, așa că medicii au decis să le îndepărteze și pe acestea, precum și chistul, în cadrul unei singure operații, pentru a preveni orice alte probleme. În timp ce chistul era benign, chirurgii au descoperit că apendicele ei avea o tumoare canceroasă în interior.

"Nu a existat niciun indiciu de cancer înainte de operație. Am simțit ca și cum lumea mea s-a prăbușit. Mi-am pierdut mama din cauza cancerului de intestin în urmă cu doi ani, așa că gândul meu inițial a fost că asta este pentru mine - istoria se repetă.

Am avut frecvent atacuri de panică. Sincer, au fost cele mai rele zile și săptămâni din viața mea. Mă gândeam la planurile de înmormântare și îi spuneam partenerului meu Will că nu voi trăi până la 45 sau 50 de ani", a spus femeia, potrivit Mirror.

Vezi și: Băutura alcoolică ce reduce colesterolul. Trebuie consumată cu moderație

Pseudomixom de peritoneu

Intervenție chirurgicală - FOTO: Freepik@showtimeag

Pseudomixomul peritoneal este o afecțiune rară caracterizată prin acumularea de mucus în cavitatea abdominală. Acest mucus se poate acumula în jurul organelor din cavitatea abdominală, provocând compresie și afectând funcționarea acestora.

Termenul "pseudomixom" este folosit deoarece substanța gelatinoasă care se acumulează în cavitatea abdominală nu este un adevărat "muc" în sensul său obișnuit, ci mai degrabă un lichid vâscos care seamănă cu mucusul.

O biopsie a arătat că avea pseudomixom peritoneu (PMP), care debutează de obicei în apendice, ovare sau vezică sub forma unui polip mic. Se crede că doar trei din un milion de persoane sunt afectate de această afecțiune. Chirurgii au fost nevoiți să lase masa în interiorul corpului lui Faye Louise pentru a se asigura că nu se va rupe și nu se vor scurge celule în alte organe.

Mulți pacienți nu au simptome de PMP, ceea ce face dificilă diagnosticarea. Semnele pot include dureri abdominale sau pelviene, dificultăți în a rămâne însărcinată, umflături abdominale și balonare, modificări ale obiceiurilor intestinale și pierderea poftei de mâncare.

În cele din urmă se răspândește prin peretele apendicelui și în peritoneu - foaia de țesut neted care înconjoară organele abdominale.

Vezi și: De ce să congelezi carnea de porc înainte să o gătești. Boala gravă pe care o poți face. Dorobăț: E greu de tratat

Operație extinsă

Tratamentul pseudomixomului peritoneal implică de obicei intervenții chirurgicale pentru a înlătura mucusul acumulat și pentru a trata cauza subiacentă a bolii. Este important ca pacienții cu această afecțiune să fie evaluați și tratați de către un echipaj medical specializat în chirurgia oncologică sau gastroenterologică.

"Medicul mi-a spus că tratamentul propus era o operație foarte extinsă și a spus că va trebui să îndepărteze mai multe organe. Chimioterapia încălzită ar fi apoi aplicată direct în abdomen. Este poțiunea magică care ucide orice cancer pe care chirurgii nu îl pot vedea", a spus femeia.

A suferit această operație luna trecută și i-au fost îndepărtate opt organe, inclusiv vezica biliară, splina, apendicele, intestinul subțire (care a fost reunit la colon), ovarele, uterul și o parte din ficat, plus peritoneul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel