Cozonac cu nucă, rețetă. Sorin Bontea, secretul care-l face fraged și pufos. Unde ai greșit până acum

Cozonac - Foto: Pixabay @angelicavaihel / Instagram Sorin Bontea
Cozonac - Foto: Pixabay @angelicavaihel / Instagram Sorin Bontea

Cozonac de Paști. Care este secretul care-l face fraged și pufos. Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul. Unde ai greșit până acum.

Sorin Bontea este unul dintre cei mai iubiți bucătari din România, iar rețetele sale sunt apreciate de publicul larg. Celebrul chef de la "Chefi la Cuțite" îi învață des pe fanii săi tot felul de rețete și le spune cum, pas cu pas, pot obține rezultate uimitoare și delicioase în bucătărie. 

Ei bine, astăzi în prezentăm rețeta de cozonac a lui chef Sorin Bontea. Celebrul chef bucătar are câteva secrete prețioase pentru a face cozonac pufos și fraged.

Cozonac - Ingrediente. De ce ingrediente ai nevoie pentru un cozonac pufos și fraged

- un kilogram de făină

- 350 de grame de zahăr

- opt gălbenușuri

- coajă rasă de la o lămâie

- coajă rasă de la o portocală

- 50 de mililitri de uleio jumătate de linguriță de sare

- 14 grame de dojdie uscată

- o fiolă de esență de vanilie

- un pachet de untun litru de lapte cu 3,5% grăsime

- 150 de grame de zahăr

- opt albușuri

- 80 de grame de cacao

- 250 de grame de nucă pisată

- 25 de mililitri esență de rom

Cozonac – Mod de preparare. Cum faci să-ți iasă un cozonac pufos și fraged

Prepararea cozonacilor începe cu laptele.

- Se iau 400 de mililitri și se pun pe foc, la încălzit.

- Într-un bol suficient de mare, se amestecă toate ingredientele uscate: făina, drojdia, coaja de lămâie și cea de portocală

- După ce se distribuie uniform, în mijlocul amestecului se face un „cuib”.

- Într-un vas separat, se amestecă bine gălbenușurile de ou cu sarea, apoi se topesc 150 de grame de unt.

- Se dizolvă zahărul în laptele cald, având grijă să amestecați constant până se topește complet.

- Esența de vanilie, ouăle amestecate cu sarea și laptele cu zahăr topit se adaugă în cuibul făcut în ingredientele uscate.

- Amestecați până aluatul se leagă.

- Uleiul și untul topit se amestecă într-un alt bol și se adaugă în aluat abia după ce acesta s-a omogenizat bine, dar nu odată ci treptat.

- Continuați să frământați până ce se încorporează total laptele și untul.

Care este secretul lui chef Sorin Bontea?

Secretul lui Sorin Bontea este destul de neașteptat pentru mulți și sună mai mult a antrenament la sală. Potrivit lui, pentru a obține un cozonac pufos și fraged, aluatul trebuie frământat de mai multe ori, pentru a-i da mai mult aer, și apoi se lasă la crescut timp de o oră și jumătate, dar, la ficare 30 de minute, se mai frământă puțin și se împăturește la loc.

Acum, în timp ce aluatul crește, se prepară umplutura:

- se bat albușurile spumă cu zahărul, până se ajunge la consistența de bezea

- se adaugă cacao, nucile și esența de rom

- după ce crește, coca se înjumătățește, apoi fiecare jumătate se împarte și ea în două

- se întinde unul dintre sferturi în formă de dreptunghi

- se ia câte o pătrime din umplutură și se pune pe fiecare dreptunghi, apoi se rulează foaia, repetând ciclul si pentru celelalte trei bucăți de aluat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel