COVID și gripa pot provoca febră, tuse și dureri corporale. Simptomele care fac diferența

Adisa Codruț |
Data publicării:
Gripă, viroze
Gripă, viroze

Reprezentanții Ro Vaccinare reamintesc că dificultățile de respirație și pierderea gustului sau a mirosului sunt mai frecvente în cazul infecției COVID decât a gripei.

Reprezentanții campaniei naționale de vaccinare anti-COVID le reamintesc oamenilor că infecția ”COVID-19 și gripa pot provoca febră, tuse și dureri corporale”, dar sunt câteva simptome care fac diferența.

”Cu toate acestea, dificultățile de respirație și pierderea gustului sau mirosului sunt mai frecvente în cazul COVID-19 decât în cazul gripei. Utilizați această diagramă pentru a afla mai multe asemănări și diferențe între COVID-19 și gripă. Pentru orice problemă de sănătate: luați legătura cu medicul de familie! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19! Intră pe harta interactivă (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/), găsește cel mai apropiat centru, programează-te și mergi la vaccinare. Dacă întâmpini probleme, sună la Call-Center 021 414 44 25 și un operator te va ajuta cu programarea.

PS: poți merge la vaccinare și fără programare, dar programările au prioritate. Vrei mai multe informații despre cum a fost la vaccinare, intră în PROVaccinare (https://www.facebook.com/groups/rovaccinare) și vezi ce spun cei care s-au vaccinat.

Mai multe informații despre Metodologia de supraveghere a COVID-19: https://bit.ly/Metodologie-Covid19”, se arată pe rețelele sociale.

Marți, 26 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.587.880 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.479 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.345.324 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.765 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 204 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.557 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 45.503 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 25.10.2021 (10:00) – 26.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 523 decese (260 bărbați și 263 femei), din care 12 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel