COVID, infecție bianuală. Dr. Simin Aysel Florescu: Vom avea de două ori pe an. În sezonul rece, concomitent cu gripa

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
covid - FOTO: Freepik@eaktopapps
covid - FOTO: Freepik@eaktopapps

Medicii au explicat la ce să ne așteptăm în ceea ce privește boala COVID. Ce trebuie să știm despre infecția cu SARS-CoV2.

Vezi și: Tonul vocii, semn al diabetului de tip 2. Indică un nivel ridicat al glucozei

Prof. dr. Simin Aysel Florescu, director medical al Spitalului Victor Babeș, oferă detalii despre evoluția virusului și prognoza pentru sezonul rece.

Într-un interviu recent acordat DC Medical și DC News, prof. dr. Simin Aysel Florescu, medic primar în boli infecțioase și director medical al Spitalului Victor Babeș, a discutat despre actualul val de COVID-19 și impactul său asupra sănătății publice. Potrivit specialistului, deși numărul cazurilor a crescut în această vară, majoritatea infectărilor sunt de formă ușoară și nu necesită spitalizare sau intervenții speciale.

"Ne încadrăm într-un nou val de COVID, în această vară, dar majoritatea formelor de boală sunt ușoare. Multe nu necesită internare în spital sau o intervenție specială. Sunt mulți pacienți cu forme medii sau severe internați.

Varianta actuală nu este una care să pună probleme deosebite din punct de vedere al impactului pe sănătate publică", a explicat prof. dr. Simin Aysel Florescu, medic primar Boli infecţioase cu o supra-specializare în Boli tropicale şi director medical al Spitalului Victor Babeș, la interviurile DC Medical și DC News, în emisiunea Academia de Sănătate.

Vezi și: Medicamentele pentru refluxul gastric, asociate cu demența. Duc și la alte probleme medicale

COVID - FOTO: Freepik@graphicdesignershahin

COVID, boală bianuală

Prof. dr. Simin Aysel Florescu, medic primar Boli infecţioase, a subliniat că evoluția virusului SARS-CoV-2 urmează un tipar bianual, cu creșteri ale cazurilor atât vara, cât și în sezonul rece, similar cu gripa.

"Vedem, însă, că în ceea ce privește virusul SARS-CoV2, evoluția sa va fi bianuală, adică un tipar al creșterii cazurilor vara, dar și în sezonul rece, concomitant cu gripa. Probabil că vom avea de două ori pe an", a explicat prof. dr. Simin Aysel Florescu, medic primar Boli infecţioase cu o supra-specializare în Boli tropicale şi director medical al Spitalului Victor Babeș, la interviurile DC Medical și DC News, în emisiunea Academia de Sănătate.

Vezi și: Terapia care vindecă bolile oncologice. Dr. Crina Vereș: Mi-au dat câteva zile de trăit

Boala COVID-19, cauzată de virusul SARS-CoV-2, poate varia de la simptome ușoare la afecțiuni severe. De cele mai multe ori, persoanele infectate se recuperează fără a necesita tratament specializat. Totuși, riscul de complicații grave este mai mare pentru vârstnici și pentru cei cu afecțiuni preexistente, precum boli cardiovasculare, diabet, afecțiuni respiratorii cronice sau cancer. Oricine poate dezvolta forme severe ale bolii, indiferent de vârstă, potrivit OMS.

Virusul se transmite prin particule lichide eliberate atunci când o persoană infectată tușește, strănută, vorbește, cântă sau respiră. Aceste particule pot varia de la picături mai mari la aerosoli mai mici. Respectarea etichetei respiratorii, cum ar fi tușirea în cotul îndoit, și autoizolarea la apariția simptomelor sunt esențiale pentru limitarea răspândirii bolii.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel