COVID-19: Picăturile de salivă răspândite în timpul vorbirii, cel mai important factor de transmitere al SARS-CoV-2. ANALIZĂ

Dana Lascu |
Data publicării:
Picăturile emise în timp ce vorbești pot transmite COVID-19. Foto: Pixabay
Picăturile emise în timp ce vorbești pot transmite COVID-19. Foto: Pixabay

După ce au analizat dovezile acumulate din mai multe studii medicale, o echipă de cercetători a ajuns la concluzia că picăturile de salivă răspândite în timpul vorbirii sunt cele care duc la râspândirea SARS CoV-2, coronavirusul care cauzează  COVID-19. 

O nouă recenzie publicată în Journal of Internal Medicine (link direct recenzie) indică faptul că vorbirea fără mască în spații închise prezintă cel mai mare risc de răspândire a SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, la alții.

Accentul revizuirii se concentrează pe interfața dintre fizică și medicină și descrie modul în care picăturile respiratorii de dimensiuni diferite emise în timpul vorbirii se întind pe un continuum de dimensiuni și pot transporta cantități diferite de virus. 

Cele mai îngrijorătoare sunt picăturile de salivă de dimensiuni intermediare care rămân suspendate în aer timp de câteva minute și pot fi transportate pe distanțe considerabile de curenții de aer convectivi.

„Am văzut cu toții câteva picături scuipate zburând atunci când oamenii vorbesc, dar mai sunt și alte mii de particule emise la fel, prea mici însă pentru a fi văzute cu ochiul liber. Când apa se evaporă din astfel de picături generate de vorbire, potențial bogate în viruși, aceștia plutesc în aer câteva minute, ca fumul, punându-i astfel pe alții în pericol ”, a declarat autorul senior dr Adriaan Bax, De la Institutul Național de Diabet, Boli Digestive și de Rinichi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel