COVID-19: Peste 30.000 de noi infectări, în ultimele 24 de ore

Angela Sabău |
Data publicării:
Pandemie, coronavirus Photo by Gustavo Fring from Pexels
Pandemie, coronavirus Photo by Gustavo Fring from Pexels

A fost, din nou, raportat un mare număr de infectări în ultimele 24 de ore. Peste 30.000 de cazuri, la nivelul țării.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 27 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 31.683 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 71 decese, dintre care 2 decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Varianta Omicron a noului coronavirus se răspândește cu cea mai mare viteză până acum, față de toate celelalte variante. Două mari companii au anunțat deja începerea studiilor clinice pentru un vaccin conceput pentru această variantă. După compania Pfizer-BioNtech, acum și Moderna testează un astfel de vaccin.

Testele clinice care vor include 600 de persoane adulte vizează o doză de rapel a vaccinului conceput special împotriva variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2. Jumătate dintre persoanele care iau parte la studiu au primit deja doua doze de vaccin Moderna cu cel puţin şase luni în urmă, iar cealaltă jumătate au primit şi doza de rapel autorizată.

Astfel, rapelul specific împotriva Omicron va fi evaluat atât ca a treia, cât şi ca a patra doză. Moderna a raportat, de asemenea, rezultate privind eficacitatea împotriva Omicron a rapelului autorizat anterior.

Compania arată că la șase luni după rapel, anticorpii împotriva Omicron se aflau încă la un nivel detectabil în sângele participanților la studiu, dar a fost redus de șase ori față de vârful observat la 29 de zile după injecție. 

Compania Pfizer-BioNtech a început săptămâna aceasta testele pentru propriul vaccin specific împotriva Omicron. Dar Pfizer îşi evaluează formula nu doar ca rapel, ci şi pentru seria iniţială de injecţii la persoanele nevaccinate anterior.

Ambele vaccinuri se bazează pe tehnologia ARN mesager, ceea ce face posibilă actualizarea lor relativ cu uşurinţă pentru a urmări evoluţia mutaţiilor specifice noilor variante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel