COVID-19: noi posibile medicamente se află în studiu

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Laborator
Laborator

O echipă internațională de cercetători a testat peste 10.000 de compuși pentru a identifica șase posibile medicamente care pot ajuta la tratarea COVID-19. Un compus dintre cele șase este promițător.

O echipă internațională de cercetători a testat peste 10.000 de compuși pentru a identifica șase posibile medicamente care pot ajuta la tratarea COVID-19.

Cercetarea, în care a fost implicat omul de știință al Universității din Queensland, profesorul Luke Guddat, a testat eficacitatea medicamentelor aprobate ca și posibile tratamente și alți compuși în studiile clinice.

„În prezent nu există terapii vizate sau opțiuni de tratament eficiente pentru COVID-19”, a spus profesorul Guddat. „Pentru a descoperi rapid compuși de top pentru uz clinic, am inițiat un program de screening pentru medicamente cu un randament ridicat, atât în laboratoare, cât și folosind cele mai noi programe informatice pentru a prezice modul în care diferitele medicamente se leagă de virus.”

Profesorul Guddat a spus că proiectul vizează principala enzimă a virusului COVID-19, cunoscută sub numele de protează principală sau Mpro, care joacă un rol pivot în medierea replicării virale. „Acest lucru îl face să fie o țintă aractivă a medicamentelor și, deoarece oamenii nu au în mod natural această enzimă, compușii care o vizează este foarte probabil să aibă o toxicitate scăzută. Adăugăm medicamentele direct la enzimă sau la culturile de celule care cresc virusul și evaluăm cât de mult din fiecare compus este necesar pentru a opri enzima să funcționeze sau să omoare virusul. Dacă cantitatea este mică, atunci avem un compus promițător pentru studii ulterioare”.

Șase substanțe promițătoare, unul de interes deosebit

După analizarea a mii de medicamente, cercetătorii au descoperit că dintre cele șase care par a fi eficiente în inhibarea enzimei, unul este de interes deosebit.

„Ne uităm în special la mai multe oportunități care au fost supuse unor studii clinice, inclusiv pentru prevenirea și tratarea diferitelor afecțiuni, precum boli cardiovasculare, artrită, accident vascular cerebral, ateroscleroză și cancer”, a spus profesorul Guddat.

„Compușii care sunt deja pe linia de producție a medicamentelor descoperite sunt preferați, deoarece pot fi testați în continuare ca antivirale la o viteză accelerată, în comparație cu noile medicamente care ar trebui să treacă prin acest proces de la zero”, a mai spus profesorul Guddat.

După ce structura enzimei a fost făcută publică, echipa a primit peste 300 de solicitări pentru mai multe informații, chiar înainte de publicarea lucrării.

„Cu eforturi continue și crescute, suntem optimiști că noii candidați pot intra în linia de prducție a medicamentelor descoperite pentru tratarea COVID-19 în viitorul apropiat", a mai punctat profesorul Guddat.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel