COVID-19, ce rol au anticorpii și imunitatea în afecțiune: explică acad Irinel Popescu

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Celulele umane. FOTO: pexels.com
Celulele umane. FOTO: pexels.com

Academicianul Irinel Popescu a explicat la Academia de Sănătate care este rolul anticorpilor în contextul pandemiei. De asemenea, el a vorbit despre o posibilă imunizare la virusul SARS-CoV-2.

COVID-19, afecțiunea care a panicat lumea întreagă, are încă multe necunoscute și oamenii de știință încearcă să înțeleagă cât mai multe despre virusul care cauzează boala. Cel puțin până acum nu se cunosc multe despre imunitatea creată la această afecțiune.

Academicianul Irinel Popescu a explicat la Academia de Sănătate care este rolul anticorpilor în contextul pandemiei și al imunității. „Pare un fapt stabilit că imunitatea în COVID-19 este slabă și eventual de scurtă durată. Durata e greu să o estimăm în acest moment, însă capacitatea de imunizare a acestui virus pare într-adevăr să fie relativ slabă, în sensul că studiile de prevalență făcute prin diverse țări arată că procentul din populație imunizat este relativ modest, și în sensul că titrul anticorpilor pe care-l dezvoltă bolnavii care au trecut prin boală nu este foarte ridicat. De aceea există semne de întrebare legate de eficiența unui eventual vaccin”, a arătat el.

Anticorpii care și-au dovedit eficiența

Până la urmă, imunitatea este cea care și-a dovedit eficiența până acum, iar asta ar trebui să obținem cu toții pentru a fi protejați în fașa acestei boli. „Ca ultimă speranță terapeutică legată de imunitate, fie că imunitatea se obține prin boală, relativ modest, fie că se obține prin vaccin, dar poate că nici aia să nu fie foarte spectaculoasă, până la urmă ajungem la acești anticorpi pe care unii au propus să-i dăm ca atare, pur și simplu, deci să folosim anticorpi în tratament și există o companie care consideră că deține un coktail de anticorpi care ar putea fi eficient și mai ales acest nou anticorp care ar fi capabil să inhibe, cel puțin pe culturi celulare, 100% virusul SARS-CoV-2 în celulele normale, după 4 zile de incubație.

Să sperăm că cel puțin o parte din aceste speranțe vor fi confirmate și că omenirea va deține în curând mijloacele să combată această teribilă epidemie”, a încheiat el.

Youtube video image

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel