COVID-19, aplicația care a ajutat medici și cercetători. Ce face

Adisa Codruț |
Data publicării:
Știrile zilei
Știrile zilei

Utilizarea unei aplicații de către peste 2,5 milioane de oameni din SUA și Marea Britanie a oferit date valoroase despre COVID-19.

Un consorțiu de cercetători cu experiență în cercetare și epidemiologie a dezvoltat recent o aplicație, numită COVID Symptom Tracker, cu scopul de a colecta rapid informații pentru a ajuta la găsirea unor soluții la pandemia COVID-19.

Folosirea timpurie a acestei aplicații de către peste 2,5 milioane de oameni din statele englez și american a oferit date valoroase despre COVID-19 pentru medici, oameni de știință și autorități. "Aplicația colectează zilnic informații de la persoane din comunitate despre dacă se simt bine și, dacă nu, despre simptomele lor specifice și dacă au fost testate pentru COVID-19", a declarat autorul principal Andrew T. Chan, șeful Unității de Epidemiologie Clinică și Translațională de la Spitalul General din Massachusetts.

Aplicația a fost gândită să ofere informații despre focarele COVID-19 și despre simptomele noi de care trebuie să fie privite, și poate fi utilă ca instrument de planificare pentru a informa ghidurile despre autoizolare, pentru a identifica regiunile care au nevoie de ventilatoare suplimentare și pentru a se extinde capacitatea spitalului și oferă date în timp real pentru pregătirea viitoarelor focare, arată un comunicat al Spitalului General din Massachusetts.

Aplicația a fost lansată în Marea Britanie pe 24 martie și a devenit disponibilă în SUA pe 29 martie. "Aceasta a dus la dezvoltarea de modele exacte de rate de infecție cu COVID-19, în absența testării suficiente a populației. De exemplu, guvernul Marii Britanii a acționat pe baza acestor estimări, furnizând o notificare avansată autorităților locale de sănătate cu privire la momentul în care se așteaptă o creștere a cazurilor", a mai precizat dr Chan, conform sursei citate.

Studiul a fost realizat de o echipă condusă de cercetători de la Massachusetts General Hospital (MGH), King's College London și o companie privată.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel