Coronavirusul și cardiacii. Medicul cardiolog R. Todd Hurst, directorul Centrului pentru Sănătatea Inimii din cadrul Universității din Arizona, răspunde la o serie de nelămuriri ale pacienților care suferă de boli cardiace.
”Pacienții cu boli de inimă sunt deosebit de îngrijorați din cauza rapoartelor. Iată care sunt cele mai frecvente întrebări pe care le aud de la pacienții mei și ce știm până acum. Cu toate acestea, voi sublinia că noile informații devin disponibile în mod regulat, iar opiniile și recomandările pot fi modificate”, precizează specialistul pentru webmd.
În opinia acestuia sunt cinci lucruri critice pe care trebuie să le facem cu toții:
* stați cât mai mult acasă; minimizați-vă contactele sociale.
* încetați să mai dați noroc.
* spălați-vă pe mâini - mult. Spălați-le cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau folosiți un produs de igienizare pe bază de alcool.
* dacă aveți febră, simptome respiratorii sau chiar simptome ale stomacului, izolați-vă și apelați-vă la medic.
* mențineți-vă obiceiurile bune de sănătate. Continuați să faceți exerciții fizice, să mâncați alimente nutritive și, în special, să vă concentrați asupra tehnicilor de gestionare a stresului.
”Am boli de inimă, am un risc mai mare? Răspunsul pare a fi da. Deși este prea devreme pentru a spune care este rata de deces din COVID-19 (și este probabil mai mică decât cea raportată din cauza lipsei capacității de a testa toată lumea), Colegiul American de Cardiologie observă că cei cu boli de inimă pot avea cea mai mare mortalitate. Peste 10%. Ideea nu este de a provoca mai multă anxietate, ci de a sublinia importanța evitării infecțiilor dacă aveți boli de inimă.
Am hipertensiune arterială, am un risc mai mare? Din nou, răspunsul pare a fi da. Cei cu hipertensiune arterială pot avea un risc mai mare de COVID-19. Și, la fel ca și cei cu boli de inimă, nu știm în acest moment dacă boala cardiacă și hipertensiunea arterială provoacă rezultate mai grave sau dacă aceste afecțiuni sunt asociate doar cu rezultate mai slabe. Deoarece bolile de inimă și hipertensiunea arterială sunt atât de frecvente, este probabil să fie întâlnite frecvent și la cei care au și boli ușoare”, explică medicul cardiolog R. Todd Hurst, potrivit sursei amintite.
El subliniază că bolnavii de inimă nu ar trebui în niciun fel să renunțe la administrarea medicamentelor pentru tensiunea arterială întrucât sunt dovezi care susțin că aceste pastile pot fi utile.
”Recomand cu tărie pacienților mei să continue aceste medicamente până când știm mai multe. COVID-19 afectează inima însăși? Informațiile timpurii sugerează că inima poate fi afectată de COVID-19. Au fost raportate toate inflamațiile inimii (miocardită), sacul din jurul inimii (pericardită), insuficiență cardiacă, atac de cord și probleme de ritm cardiac. Cu toate acestea, nu este întotdeauna clar dacă semnele sau simptomele legate de inimă sunt direct legate de o problemă primară cu inima, sau legate de inima care reacționează la alte probleme din organism, cum ar fi tensiunea arterială scăzută sau nivelul scăzut de oxigen. Până nu știm mai multe, răspunsul este că inima poate fi afectată la unele persoane cu COVID-19, dar mai sunt multe de învățat”, încheie cardiologul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.