Coronavirus: primul pas în realizarea unui vaccin la Institutul Pasteur din Paris

Adisa Codruț |
Data publicării:
Teste
Teste

Oameni de știință de la Institutul Pasteur din Paris au reuşit să izoleze şi să cultive tulpini ale noului coronavirus.

Cercetătorii de la Institutul Pasteur din Paris au reuşit să izoleze şi să cultive tulpini ale noului coronavirus, o premieră în Europa care reprezintă ''un progres major'' în căutarea unui vaccin şi a unui tratament. ''O gamă întreagă de cercetări este posibilă'' prin depăşirea acestei etape, a explicat vineri Arnaud Fontanet, directorul Departamentului de sănătate globală de la Institutul Pasteur, în cadrul unei conferinţe de presă.

''Este vorba despre un virus foarte dificil de izolat. Chinezii au reuşit să izoleze o tulpină, o echipă australiană a reuşit în această săptămână, iar noi suntem primii din Europa'', a spus el. Cercetătorii au folosit probe prelevate de la primele cazuri confirmate de coronavirus în Franţa, vineri, 24 ianuarie, care au fost inoculate în celule deja cunoscute pentru a permite multiplicarea altor coronavirusuri din apropiere. Unele probe nu au dat rezultate, însă în cazul altor două probe de la acelaşi pacient, ''încă de luni'' o mare parte din celule au fost distruse, ''sugerând prezenţa virusului'', ceea ce s-a confirmat prin analiză, a detaliat Sylvie van der Werf de la Centrul naţional de referinţă pentru virusuri respiratorii de la Institutul Pasteur, potrivit Agerpres.

Cultivarea acestui nou virus, apărut în decembrie în oraşul Wuhan, în centrul Chinei, îl face ''acum disponibil pentru cercetare'', a explicat organizaţia de cercetare. Astfel, se va putea testa eficacitatea ''moleculelor antivirale cunoscute'', vor putea fi realizate modificări ''cu scopul de a propune un candidat la vaccin'', sau va putea fi studiat modul de funcţionare pentru a ''identifica călcâiul lui Ahile, ceea ce ar permite dezvoltarea strategiilor terapeutice'' şi crearea unor noi tratamente.

Analiza anticorpilor prezenţi la pacienţii infectaţi cu virusul va face de asemenea posibilă ''dezvoltarea unui test serologic adaptat pentru depistarea infecţiei'' pe o scară mai mare. Spre deosebire de testul de diagnostic rapid, care caută direct virusul şi nu anticorpii, acest test serologic este important ''pe termen mai lung'', a explicat Sylvie ban der Werf. El va face posibilă aflarea, ''printre persoanele care au fost în contact'' cu virusul, a ''proporţiei care ar fi putut fi infectată fără a dezvolta simptome'', ceea ce va oferi ''date mai precise asupra capacităţii de transmitere a acestui virus''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel