Clinicienii de la Henry Ford Health System din Detroit, Michigan, au raportat primul caz prezumtiv de encefalopatie hemoragică necrozantă asociată cu COVID-19. „Pe măsură ce numărul de pacienți cu COVID-19 crește la nivel mondial, clinicienii și radiologii ar trebui să urmărească această prezentare în rândul pacienților care prezintă COVID-19 și starea psihică modificată”, sfătuiesc clinicienii într-un raport publicat în revista Radiology.
„Acest lucru este semnificativ pentru toți furnizorii de servicii medicale să fie conștienți și să caute în pacienții (infectați, n.r.) care prezintă modificări la nivelul conștienței. Această complicație este la fel de devastatoare ca boala pulmonară severă”, a spus Elissa Fory, doctor în științe medicale într-un comunicat. Ea este neurolog la Henry Ford și a făcut parte din echipa de experți medicali care a pus diagnosticul.
„Trebuie să ne gândim la modul în care vom încorpora pacienții cu boli neurologice severe în schema noastră de tratament”, a adăugat Fory.
Brent Griffith, medic, radiolog la Henry Ford și autor principal al raportului de caz, a declarat că acest caz arată „rolul important pe care imagistica a îl poate juca în cazurile COVID-19”.
Diagnosticat prin Neuroimagistică
Femeia în vârstă de 58 de ani a prezentat un istoric de febră, tuse și dureri musculare – simptome specifice COVID-19. A fost transportată cu ambulanța la secția de urgență și a prezentat semne de confuzie, letargie și dezorientare.
Femeia a fost testată negativ pentru gripă, dar un test rapid COVID-19 a confirmat infecția severă acută a sindromului respirator coronavirus (SARS-CoV-2). Ulterior a fost diagnosticată cu encefalopatie necrozantă hemoragică acută.
„Echipa a suspectat encefalita de la bun început, dar apoi scanările de tomografie RMN și back-to-back au confirmat diagnosticul”, a spus Fory în declarație.
De la 1 aprilie, pacienta a fost internată în stare gravă. Spitalul Henry Ford nu a furnizat o actualizare.
Encefalopatia acută necrotizantă (ANE) este o complicație rară a infecțiilor virale, dar până acum nu a mai apărut ca urmare a infecției cu COVID-19. ANE a fost asociată cu „furtuni de citokine” intracraniene, iar un raport recent în Lancet a sugerat că un subgrup de pacienți cu COVID-19 severă ar putea dezvolta un sindrom de „furtună de citokine”.
Sursa, aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.