Spitalul Universitar din Erlangen, sudul Germaniei, a primit în acest sfârşit de săptămână autorizaţia sanitară de a elabora plasmă terapeutică pentru a trata bolnavii de COVID-19, notează agerpres.ro. Primul pas va fi elaborarea de plasmă terapeutică, motiv pentru care spitalul a lansat un apel pacienţilor deja vindecaţi de coronavirus să doneze plasmă sanguină cu ajutorul căreia va fi obţinută cea terapeutică.
Marţea trecută a fost lansat acest apel, iar ulterior s-au prezentat la centru peste 200 de donatori.
Profesorul Holger Hackstein a explicat că un pacient care a depăşit boala poate dezvolta anticorpi care să-i ajute pe alţi pacienţi.
„Donarea de plasmă durează 45 de minute şi nu implică o neplăcere mai mare decât cea a unei simple donaţii de sânge”, a asigurat el. Potrivit lui, elaborarea plasmei va putea începe imediat, datorită răspunsului amplu la acest apel.
Spitalul din Erlangen este primul din Germania care primeşte autorizaţia de a elabora plasmă terapeutică.
Germania, cu 96.108 de cazuri confirmate, se află pe locul patru în lume în ce priveşte îmbolnăvirile de COVID-19, după SUA, Italia şi Spania.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.