Coronavirus: la ce să ne așteptăm în viitor și ce putem face, explică Dr Gindrovel Dumitra

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Coronavirus, izoleta
Coronavirus, izoleta

Infecția cu coronavirus poate fi gravă sau nu, însă cei mai expuși sunt vârstnicii, care au înregistrat cea mai mare mortalitate. Dr. Gindrovel Dumitra, prezent la Interviurile DC News și DC Medical, a explicat ce putem face și la ce ar trebui să ne așteptăm în ce privește această epidemie.

Dr. Gindrovel Dumitra a fost prezent la Interviurile DC News și DC Medical, unde a explicat cât de gravă este infecția cu coronavirus și la ce ar trebui să ne așteptăm de la această epidemie. De asemenea, el a oferit o serie de sfaturi pentru a neproteja cât mai bine și a evita îmbolnăvirea.

Potrivit lui, cea mai mare mortalitate este întâlnită la vârstnici, însă boala afectează persoane de toate vârstele. De asemenea, el a arătat că ar trebui să ne așteptăm la apariția unui număr mai mare de îmbolnăviri, dar și la o schimbare a măsurilor luate până în acest moment. „Teoretic, trebuie să ne așteptăm, cel puțin în România, la apariția unui număr din ce în ce mai mare de cazuri, care probabil că vor impune la un moment dat și schimbarea măsurilor pe care le avem luate până în acest moment la nivel național. După cum vedem, epidemia din Italia evoluează, țări precum Spania, Germania, Franța, vin din spate cu un număr din ce în ce mai important de cazuri, deci este foarte probabil ca la un moment dat, măsurile pe care le avem în acest moment să se refere la o arie mai extinsă din Uniunea Europeană, astfel încât perosane care vor călători în aceste state în viitorul apropiat, dacă se vor întoarce dintr-o zonă în care la un moment dat se va declara că acolo există o circulație extinsă, să fie nevoie să intre în izolare la domiciliu, respectiv în carantină, dacă vor fi persoane carantinate în acele localități”, a explicat el.

Ce măsuri să luăm 

Pe de altă parte, medicul mai spune că sunt o serie de măsuri pe care le putem lua fiecare, în special în ceea ce-i privește pe vârstnici, având în vedere faptul că ei sunt cei mai expuși la formele grave ale bolii și la deces. „Cel mai important lucru pe cre-l putem face noi, indiferent de măsurile pe care le dispun autoritățile, este ca noi înșine să ne îngrijim de cei pe care-i avem acasă și pentru asta putem face în primul rând ca bunicii să renunțe la obiceiul de a se mai deplasa în zone care sunt aglomerate - știm că bunicii sunt cei care merg să facă piața, să ducă copiii la grădiniță sau la școală etc.

Trebuie ca dumnealor să-și limiteze deplasările în aceste zone aglomerate, iar pe de altă parte, trebuie ca noi înșine să evităm acest lucru, astfel ca să nu „ducem acasă” tot ce am putea să găsim în jurul nostru. Respectarea acelor reguli pe care le cunoaștem deja, spălarea pe mâini, păstrarea unei distanțe de cel puțin doi metri față de persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie acută, purtarea măștii cu această ocazie sau acele sfaturi pe care trebuie să le dăm și să le urmăm la rândul nostru, atunci când avem simptome caracteristice infecțiilor respiratorii acute”, mai spune el.

Ce facem dacă avem simptome de infecție respiratorie

De asemenea, dacă avem simptomatologie respiratorie, el  a mai precizat că trebuie să luăm legătura imediat cu medicul de familie. „Acolo poate să fie vorba despre o infecție banală de sezon, despre gripă - pentru că încă mai avem gripă în România - sau poate să fie vorba chiar despre o infecție cu coronavoirus. Și în această situație este bine să se ia telefonic legătura cu medicul de familie, să discute împreună despre simptome, dacă este cazul, va fi nevoie de o consultație, va agrea acest lucru medicul de familie, în funcție de intensitatea simptomatologiei și, mai departe, trebuie să urmeze cu sfințenie sfaturile primite. Dacă totuși este necesară deplasarea, trebuie neapărat să poarte mască, să nu intre în contact cu persoane pe care să le îmbolnăvească și să folosim regulile minime de igienă”, a mai menționat el.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel