Coronavirus: Ce consecințe psihologice poate avea? Un psihiatru explică

Coronavirus Covid-19
Coronavirus Covid-19

Consecințele psihologice sunt frica de boală, efectele unei posibile carantine și efectele potențiale ale încetinirii economiei mondiale. 

 

Dr Elspeth Cameron Ritchie este șeful secției de psihiatrie la Medstar Washington Hospital Center și profesor de psihiatrie la Universitatea Georgetown, Washington. Acesta a vorbit într-un interviu pentru revista de psihologie MDedge despre consecințele psihologice ale epidemiei de COVID-19.

"Teama de boală cuprinde națiunea. În cazul bolilor invizibile, nu este irațional. Dacă nu știți dacă sunteți expus și / sau răspândiți boala la colegi, copii sau părinți, atunci teama de contagiere este logică. Dacă nu știți dacă sunteți expus sau contagios, anxietatea este o preocupare legitimă - mai ales dacă aveți părinți și bunici în vârstă", spune medicul.

Potrivit acestuia, carantina ridică anumite probleme.

"M-am gândit mult timp căîn Statele Unite carantina va fi mai greu de implementat decât în țări, precum China. Dar carantina este în prezent soluția pentru cei care au fost expuși. Pentru toată lumea, este esențial să aibă la dispoziție acasă bunuri de bază. La fel ca în pregătirea furtunii sau a uraganului, este importantă alimentarea adecvată, apa și, da, hârtia igienică, pentru a calma anxietatea", recomandă medicul.

Psihiatrii pot încuraja pacienții să aibă un aport adecvat de medicamente.

"Asta poate însemna că prescriem mai multe pastile. Dacă pacientul are tendințe de suicid, putem solicita altor membri ai familiei să protejeze aceste medicamente", subliniază psihiatrul.

Dependenții de alcool și droguri în carantină

"O întrebare importantă este cât de probabil este ca persoanele dependente de alcool sau de opiacee să intre în sevraj. În prezentările anterioare, din urmă cu aproximativ 20 de ani, am vorbit despre vagoanele de bere trase de cai, pentru a evita persoanele care se fug din carantina în căutarea substanțelor de care depind fizic. Pentru persoanele din clinicile de metadonă care necesită vizite zilnice, acest tip de abordare poate fi mai dificil. Nu avem o altă soluție, decât să planificăm eventualitatea sevrajului pe scară largă și consecințele comportamentale, care, din păcate, implică adesea infracțiune. Telemedicina poate fi o soluție, dar nu suntem încă echipați pentru aceasta", spune dr Ritchie

COVID-19 afectează și economia. Psihiatrul explică și impactul pe care unele evenimente de ordin economic vor influența psihicul populației.

"Nu sunt cunoscute încă impacturile psihologice pe termen lung ale unei încetiniri economice majore. Pe baza epidemiilor din trecut și a altor dezastre, acestea ar putea include șomajul și consecințele conexe ale violenței domestice și a sinuciderii", a mai spus acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel