Cornuri mucegăite. Potrivit inspectorului şcolar general Andra Bică, până acum au fost controale în toate unităţile şcolare care au învăţământ primar şi gimnazial din municipiile Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani, precum şi din oraşele Băbeni şi Horezu, urmând ca zilele următoare să fie verificate şi şcolile din celelalte localităţi.
"Astăzi (luni, n.r.) au fost verificate toate şcolile în care se primesc aceste produse din aceste patru oraşe. Inspectorii şcolari a fost de dimineaţă, între orele 7,00 şi 8,00, când se aduc produsele, şi au verificat în principal stadiul primirii lor, însă nu au mai fost constate nereguli. Sunt două şcoli care au refuzat să primească aceste produse şi astăzi, însă în mare parte celelalte au fost mulţumite de cum se prezentau aceste cornuri. Condiţiile în care sunt depozitate aceste produse în şcoli sunt bune, ca şi în anii trecuţi, însă au existat scăpări pentru că nu se pot verifica toate cornurile primite. Există o singură persoană care face verificarea acestor produse când sunt aduse, de regulă administratorul şcolii, şi, în special la şcolile unde sunt foarte mulţi elevi, verificarea se face prin sondaj. Săptămâna trecută, s-a întâmplat să nu fie constatate cornurile cu mucegai care au ajuns la elevi. Erau în termenul de valabilitate. Nu sunt eu în măsură să spun din ce cauză erau mucegăite, dar din câte am înţeles, este posibil ca ele să fi fost ambalate atunci când încă erau calde", a precizat inspectorul şcolar general din Vâlcea, potrivit Agerpres.
Controale în şcolile din municipiul Râmnicu Vâlcea au făcut şi inspectorii DSP, dar pentru că firma producătoare este din Constanţa au cerut omologilor constănţeni să facă verificări la sediul acesteia şi să comunice de urgenţă măsurile dispuse pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.
"Am verificat în şcoli condiţiile de igienă în care se depozitează aceste produse. De asemenea, au fost făcute recomandări persoanelor care preiau de la unitatea distribuitoare produsele pentru verificarea valabilităţii produselor şi a documentelor de însoţire a mărfii. DSP a făcut adresă şi către omologul din Constanţa în care am specificat şi le-am transmis informaţii cu ceea ce s-a întâmplat la Vâlcea, urmând să se verifice producătorul şi să ne comunice şi dânşii ceea ce au găsit acolo şi ce măsuri au fost dispuse. Termenul este de urgenţă", a menţionat directorul DSP Vâlcea, Lorena Mărgăritescu.
De asemenea, reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea au anunţat, printr-un comunicat de presă, că sunt dispuşi să rezilieze contractul cu firma furnizoare dacă se va constata că în continuare produsele livrate copiilor sunt necorespunzătoare.
"Nu vom tolera nicio abatere la calitatea produselor şi vom merge chiar până la rezilierea contractului. Am notificat clar firma în acest sens. Chiar dacă vom rezilia acest contract, programul nu se întrerupe, fiindcă există o a doua firmă câştigătoare a licitaţiei, care, în caz de nevoie, va prelua furnizarea acestor produse", se arată în comunicatul CJ Vâlcea.
Licitaţia pentru distribuirea produselor de panificaţie din Vâlcea a fost câştigată de firma SC Dobre şi fiii SRL din Constanţa. Conform contractului, care are o valabilitate de doi ani, elevii din Vâlcea primesc trei zile pe săptămână cornuri şi două zile biscuiţi. În anul şcolar trecut, din cauza unor probleme birocratice, desemnarea furnizorilor acestor produse s-a făcut foarte aproape de vacanţa de vară, astfel că elevii din Vâlcea au primit aceste produse doar câteva săptămâni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.